1 Mayıs anmasına polis müdahalesi! DİSK Başkanı ve yöneticileri gözaltına alındı!

1+May%C4%B1s+anmas%C4%B1na+polis+m%C3%BCdahalesi%21;+D%C4%B0SK+Ba%C5%9Fkan%C4%B1+ve+y%C3%B6neticileri+g%C3%B6zalt%C4%B1na+al%C4%B1nd%C4%B1%21;
ABONE OL

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için, Taksim Anıtı'na çelenk bırakarak sembolik bir tören yapmak isteyen DİSK yöneticilerine polis müdahale etti.

Bu sene koronavirüs tedbirleri nedeniyle meydanlarda kalabalık olarak gerçekleştirilmeyecek olsa da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlaması için çelenk bırakmak üzere Taksim'e çıkmak isteyen DİSK üyelerine polis müdahale etti. 
 
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Disk Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.
 
DİSK, gözaltıları Twitter sayfasından duyurdu ve "DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK yöneticilerinin sembolik 1 Mayıs anmasına yapılan gözaltı işlemi asla kabul edilemez. Bir yandan işçileri salgında zorla çalıştırıyorsunuz diğer yandan emeğin ve dayanışmanın günü olan #1Mayıs'ın sembolik kutlanmasına  tahammül edemiyorsunuz" mesajıyla tepki gösterdi.
 
DİSK, işçilerin pandemi günlerinde yeterli tedbirler alınmadan çalıştırılması ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde çalıştırımasına da tepki gösterdi. 
 
Arzu Çerkezoğlu ise polis müdahalesini "Bugün #1Mayıs'ta işçiler salgın koşullarında çalıştırılırken kamu düzeni bozulmuyorken, temsilcilerinin #1Mayıs'ta Taksim'e çelenk bırakmasını kamu düzeni gerekçesiyle engelleyenler bunu kimseye anlatamaz" mesajıyla eleştirdi. 
 
Bu durum sosyal medyada işçiler "Koronavirüs salgını devam ederken çalıştırılırken sorun olmuyor da, tedbirler alınmış bir şekilde yapılacak bir anma mı sorun oldu? Milyonlarca işçiyi bu kadar düşünmediniz" yorumlarıyla eleştirildi. 
 
Öte yandan Twitter gündeminin ilk sırasında olan 1 Mayıs için işçilerin daha adil şartlarda çalıştırılması, haklarını alabildikleri bir düzen temennileri ile ilgili mesajlar atılırken 1977 yılının 1 Mayıs'ın da hayatını kaybedenler de anılıyor. 
twitter takip