Açıklama geldi! Sokağa çıkma yasağı günlerinde gazeteler nasıl dağıtılacak?

A%C3%A7%C4%B1klama+geldi%21;+Soka%C4%9Fa+%C3%A7%C4%B1kma+yasa%C4%9F%C4%B1+g%C3%BCnlerinde+gazeteler+nas%C4%B1l+da%C4%9F%C4%B1t%C4%B1lacak?
ABONE OL

Bu akşam 24.00'den itibaren geçen hafta sonu olduğu gibi iki günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bu yasak kapsamında, gazeteler de okuyucularına evlere servis yöntemiyle ulaşacak.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'de de şimdiye kadar 1.643 kişinin ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs Covid 19 hastalığı nedeniyle bu hafta sonu da, geçen hafta sonu olduğu gibi sokaka çıkmak yasak olacak. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan ise sokağa çıkma yasağının uygulanacağı günlerde gazete dağıtımları ile ilgili açıklama yaptı.
 
Geçen haftasonu aniden ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle gazetelerin dağıtımı sorun olmuştu. Bakkal, market ve büfelerin kapalı olması nedeniyle gazeteler okurlarla buluşamamıştı.
 
İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada; "Gazete, radyo ve televizyon kuruluşları ile gazete basım matbaaları açık olacak, medya kurumlarının yönetici, görevli ve çalışanları faaliyetlerini sürdürebilecektir. Bu süre boyunca gazete dağıtım şirketleri de açık olacaktır. Gazete dağıtımı sadece gazete şirketlerinin ring halinde çalışacak kendi dağıtım araçları, tespit edilecek içme suyu dağıtım bayileri ve Vefa Sosyal Destek Birimleri aracılığıyla evlere servis şeklinde yapılacaktır" denildi.
 
İçişleri Bakanlığı’nın sokağa çıkma yasağı ile ilgili yayınladığı son genelgeye göre de 31 ilde uygulanacak ve bu gece yarısı başlayacak olan sokağa çıkma yasağında; açık olacak işyeri, işletme ve kurumlar belli oldu. 
 
Gazete, radyo ve televizyon kuruluşları ile gazete basım matbaaları da sokağa çıkma yasağından muaf olacak.
 
Genelgede; "Gazetelerin dağıtımı, sadece gazete şirketlerinin ring halinde çalışacak kendi dağıtım araçları, tespit edilecek içme suyu dağıtım bayileri ve Vefa Sosyal Destek Birimleri aracılığıyla yapılacak. Genelgede ayrıca ‘gazete dağıtımının evlere servis şeklinde yapılması esastır’ denildi.
 
İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde:
 
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi tüm dünyada etkisini sürdürürken, Türkiye’nin bütün kurumları, sağlık çalışanları, bilim insanları ve vatandaşlarıyla salgına karşı başarılı bir mücadele yürütmektedir.
 
Salgının önlenmesi noktasında diğer tedbirlerle birlikte 31 ilimizde hafta sonu için ilan edilen sokağa çıkma kısıtlaması da kritik önem taşımaktadır. Devletimiz bu iki gün boyunca halkımızın acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik düzeni sağlamaktadır. 
 
Sokağa çıkma kısıtlaması sürecinde medya mensuplarının faaliyetlerine devam edebilmeleri ve vatandaşların gazetelere erişebilmeleri de mümkün olacak.
 
Bu kapsamda gazete, radyo ve televizyon kuruluşları ile gazete basım matbaaları açık olacak, medya kurumlarının yönetici, görevli ve çalışanları faaliyetlerini sürdürebilecektir. 
 
Bu süre boyunca gazete dağıtım şirketleri de açık olacaktır. Gazete dağıtımı sadece gazete şirketlerinin ring halinde çalışacak kendi dağıtım araçları, tespit edilecek içme suyu dağıtım bayileri ve Vefa Sosyal Destek Birimleri aracılığıyla evlere servis şeklinde yapılacaktır.
 
twitter takip