Ahmet Davutoğlu: Tüm bağımsız medyanın yanındayız

Ahmet+Davuto%C4%9Flu:+T%C3%BCm+ba%C4%9F%C4%B1ms%C4%B1z+medyan%C4%B1n+yan%C4%B1nday%C4%B1z
ABONE OL

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, MHP'nin hedef göstermesi sonucu çalışanlarını işten çıkaran Habertürk TV'yle ilgili ‘’HaberTürk’ün yanındayız’’ diyerek, destek açıklaması yaptı.

HaberTürk’te kanalın Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ile Genel Yayın Yönetmeni Kürşad Oğuz’un istifasıyla sonuçlanan MHP geriliminin ardından Gelecek Partisi’nden destek açıklaması geldi.

Partiden yapılan yazılı açıklamada, ‘'İktidarın küçük ortağı tarafından son günlerde Habertürk TV’ye yapılan baskılar kabul edilemez. İktidar, küçük ortağı ve mafyanın tehditlerine ve baskılarına karşı, başta Habertürk TV olmak üzere, tüm bağımsız medyanın yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin 100 maddelik yeni anayasa taslağını duyurduğu basın açıklamasını canlı yayındaki programında gündemine taşıyan Habertürk TV sunucusu Ebru Baki, MHP'nin hedefi olmuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Twitter hesabından Devlet Bahçeli'nin açıkladığı 'yeni anayasa' önerisini konuklarıyla konuşan gazeteci Ebru Baki için "MHP'ye tahammülsüzlüğünü ifşa eden, alaycı gülümsemesiyle gerçekleri çarpıtan sözde bir gazetecidir. Konuklarını MHP düşmanları arasından seçmesi tam bir kokuşmuşluktur" demişti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'e yanıt veren Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, Yönter'in açıklamalarını aynen iade ettiğini dile getirdi.

MHP, HaberTürk sunucusu Ebru Baki'nin ardından HaberTürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'i hedef aldı. MHP Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Aydemir için, "Siz kimsiniz, hangi ölçü ve yüzle MHP ve Sayın Genel Başkanımızı özür dilemeye davet ediyorsunuz? Size bu gücü kim veriyor? Televizyon ekranlarından aklınızca siyasete ayar vermeye cüretini nerden buluyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Yönter'in Ebru Baki için "MHP'ye tahammülsüzlüğünü ifşa eden, alaycı gülümsemesiyle gerçekleri çarpıtan sözde bir gazetecidir. Konuklarını MHP düşmanları arasından seçmesi tam bir kokuşmuşluktur" demesinin ardından kanalın Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir de 'özür bekliyoruz' dedi.

Özdemir'in hedef aldığı Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir görevden istifa etti. Aydemir’in istifasının ardından kanalın Genel Yayın Yönetmeni Kürşad Oğuz da istifa etti.

GELECEK PARTİSİ’NDEN HABERTÜRK’E DESTEK

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi'nden Habertürk TV’ye destek açıklaması geldi. Partiden yapılan yazılı açıklamada, ‘’ Bağımsız ve doğru habercilik yapan mecralar ise sansür, tehdit ve iftira ile susturulmaya çalışılıyor.’’ ifadeleri kullanıldı.

İşte Gelecek Partisi'nin Habertürk için yaptığı o açıklama:

"Türkiye’de iktidarın baskısı ile birçok medya organı iktidar yandaşı şirketlere devredildi ve havuz medya düzeni yaygınlaştırıldı. Bağımsız ve doğru habercilik yapan mecralar ise sansür, tehdit ve iftira ile susturulmaya çalışılıyor. Halkın bağımsız haber alma hakkını kısıtlayan bu uygulamalar ile ülkemiz ifade özgürlüğü alanında dünyanın en kötü sicile sahip ülkelerinden biri haline geldi.

İktidarın küçük ortağı ise kendi gerçekliğini tehdit ve şiddet yoluyla hayata geçirdi. Şimdiye kadar MHP Yönetimi tarafından hangi gazeteciler hedef gösterildiyse ya fiziki saldırıya uğradılar ya da işlerinden oldular. Partimizin Genel Başkan Yardımcısı Sn. Selçuk Özdağ da benzer alçak bir saldırının hedefi oldu. Saldırıyı gerçekleştirenler ise serbest bırakılarak, başka baskılara kapı açıldı. 1930’lu yılların Almanya’sına benzer şekilde, sokak ortasında gazeteci ve siyasetçilerin ölümcül şiddete uğraması karşısında duyarlı tüm vatandaşlarımızla ve basın mensupları ile dayanışma içinde olduk.

"HABERTÜRK TV'YE YAPILAN BASKILAR KABUL EDİLEMEZ"

"İktidarın küçük ortağı tarafından son günlerde Habertürk TV’ye yapılan baskılar kabul edilemez. İktidar, küçük ortağı ve mafyanın tehditlerine ve baskılarına karşı, başta Habertürk TV olmak üzere, tüm bağımsız medyanın yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz."

BAŞBAKANLIĞI DÖNEMİNDE ÇOK SAYIDA GAZETECİ TUTUKLANMIŞTI!

Ancak AKP’nin iktidara geldiği 2002’den sonra ve Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığı döneminde çok sayıda gazeteci tutuklanmıştı.

Gazeteci Tunca Öğreten'in derlediği listeye göre; tutsak gazetecilerin isimleri ve tutuklandıkları tarih şöyle:

Ali Konar Azadiya – Welat gazetesi temsilcisi – 27 Mayıs 2010

Beritan Canözer – Jin Haber Ajansı (JİNHA) muhabiri – 19 Aralık 2015


Can Dündar – Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni – 27 Kasım 2015

Deniz Babir – Azadiya Welat gazetesi çalışanı – 15 Aralık 2015

Erdal Süsem – Eylül dergisi editörü – 1 Şubat 2010

Erdem Gül – Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi – 27 Kasım 2015

Erol Zavar – Odak dergisi sahibi ve Yazıişleri Müdürü – 20 Ocak 2007

Ethem Çağır – Özgür Gündem gazetesi yazarı – 23 Şubat 2015

Ferhat Çiftçi – Azadiya Welat gazetesi Gaziantep temsilcisi – 16 Şubat 2011

Gurbet Çakar – Hevi Kadın Dergisi – 19 Nisan 2011

Gültekin Avcı – Bugün gazetesi yazarı – 20 Eylül 2015

Hamit Dilbahar – Azadiya Welat gazetesi yazarı – 13 Şubat 2010

Hatice Duman – Atılım gazetesi eski Yazıişleri Müdürü – 1 Nisan 2003

Hidayet Karaca – Samanyolu TV Yayın Grubu Başkanı – 19 Aralık 2014

Kamuran Sunbat – Dicle Haber Ajansı (DİHA) Çukurova eski muhabiri – 11 Eylül 2011

Kenan Karavil – Radyo Dünya Genel Yayın Yönetmeni – 11 Aralık 2009

Mesut Aslan – Ötekilerin Postası – 27 Kasım 2015

Mehmet Baransu – Taraf gazetesi yazarı – 2 Mart 2015

Mikail Barut – Özgür Halk dergisi eski editörü – 29 Ağustos 2012

Miktat Algül Mezitli – FM Genel Yayın Koordinatörü – 17 Mayıs 2010

Mustafa Gök – Ekmek ve Adalet dergisi Ankara temsilcisi – 1 Şubat 2004

Nedim Oruç – DİHA Muhabiri – 6 Ocak 2016

Nuri Yeşil – Azadiya Welat gazetesi Dersim temsilcisi – 27 Mayıs 2010

Rojda Oğuz – JINHA – 5 Ocak 2016

Sami Tunca – Mücadele Birliği dergisi Yazıişleri Müdürü – 17 Eylül 2013

Seyithan Akyüz – Azadiya Welat gazetesi Adana temsilcisi – 11 Aralık 2009

Şahabettin Demir – Dicle Haber Ajansı (DİHA) Van muhabiri – 9 Mayıs 2010

Tahsin Sağaltıcı – Yürüyüş dergisi muhabiri – 5 Haziran 2015

Yılmaz Kahraman – Özgür Halk dergisi editörü – 11 Aralık 2009

twitter takip