AKP'nin Ekrem İmamoğlu stratejisi belli oldu

AKP%E2%80%99nin+Ekrem+%C4%B0mamo%C4%9Flu+stratejisi+belli+oldu
ABONE OL

AKP, İmamoğlu’nun karşısına eski TOKİ Başkanı ve Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan’ı çıkarmayı planlarken Ankara için Turgut Altınok ve Veysel Tiryaki isimleri öne çıkıyor.

AKP’nin Mart 2024’te seçmenin karşısına “Karadenizli bir belediye başkanına karşı Karadenizli bir aday” ile gideceği, bu kapsamda da aslen Trabzonlu olan, eski TOKİ Başkanı ve Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan’ı, yine aslen Trabzonlu olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun karşısına “aday gösterebileceği” belirtiliyor.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, AKP’de Ankara için ise 2024 yerel seçimlerinde Mansur Yavaş’ın karşısına da “güçlü bir aday gösterileceği” konuşuluyor. Ankara için AKP’de daha önce eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un adı gündeme gelmişti. Başkan Altınok da “Ankara için hazırız” diyerek büyükşehir belediye başkan adayı olmak istediğini açıklamıştı. Ancak son dönemde AKP’de Ankara Büyükşehir Belediye başkan adaylığı ile ilgili farklı isimler ön plana çıkıyor. Bu isimlerden birinin 7 Nisan 2022’de, Cumhurbaşkanlığı kararıyla Tarım ve Orman bakan yardımcılığı görevine atanan eski Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin olduğu dillendiriliyor. Tiryaki ile birlikte Ankara için AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan’ın da adı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçiyor.

twitter takip