Ayhan Bora Kaplan, VIP'den kaçmaya hazırlanıyormuş!

Ayhan+Bora+Kaplan,+VIP%E2%80%99den+ka%C3%A7maya+haz%C4%B1rlan%C4%B1yormu%C5%9F%21;
ABONE OL

Esenboğa Havalimanı'ndaki operasyonda gözaltına alınan 'Kaplan' çetesinin lideri Ayhan Bora Kaplan'ın, iki görevlinin yardımıyla VIP salonunu kullanarak yurtdışına çıkmaya hazırlandığı ortaya çıktı.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yakın olduğu iddia edilen; uyuşturucu, tefecilik, gece kulüplerini ele geçirme gibi suçlamalar yöneltilen Ankara'daki 'Kaplan' grubunun lideri Ayhan Bora Kaplan'ın yurtdışına kaçmak üzereyken gözaltına alınmasıyla ilgili ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı.

Önceki gün Esenboğa Havalimanı girişinde düzenlenen operasyonda yanındaki yüklü miktarda parayla gözaltına alınan Ayhan Bora Kaplan'ın VIP'yi kullanarak yurt dışına çıkmaya hazırlandığı iddia edildi.


T24'ten Tolga Şardan'ın haberine göre Suç örgütü lideri olmakla suçlanan Kaplan’ın, üst düzey bürokrat ve siyasilerin kullandığı VIP bölümünden Köln'e gitmeyi planlıyordu.

İŞLEMLERİ İKİ HAVALİMANI PERSONELİ YAPTI

Ankara’dan direkt uçuşla Almanya’nın Köln kentine gitmek için aralarında emekli TSK mensuplarının da bulunduğu silahlı adamlarıyla havalimanına giden Kaplan’ın saat 21.45’teki uçuşunu sorunsuz gerçekleştirmesi için gerekli uçak biniş kartı ve pasaport işlemlerinin VIP’te görevli bir DHMİ görevlisi ve bir yer hizmetleri firması personelinin tamamladığı belirlendi.

Kaplan’ın Almanya’ya tek başına gideceği, bilet ve pasaport işlemlerinde yapılan inceleme sonucunda tespit edildi.

YARIN ADLİYEYE ÇIKARILIYOR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nin “suç örgütü lideri” olduğu iddiasıyla gözaltına aldığı Kaplan’ın yasal gözaltı süresi yarın sabah dolacak. Kaplan ve birlikte gözaltına alınan şüpheliler yarın Ankara Adliyesi’ne çıkarılacak. Bu nedenle adliye binası çevresinde ve içinde yoğun güvenlik önlemleri alınacak. 

twitter takip