Barış Terkoğlu: Kaynaklar, Sedat Peker’in anlattıklarını nüanslarla doğruluyor

Bar%C4%B1%C5%9F+Terko%C4%9Flu:+Kaynaklar,+Sedat+Peker%E2%80%99in+anlatt%C4%B1klar%C4%B1n%C4%B1+n%C3%BCanslarla+do%C4%9Fruluyor
ABONE OL

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in yayınladığı 9. videoda, Sezgin Baran Korkmaz'la ilgili iddialara yer verdiğini belirterek, 'Peker’in iddialarının peşine düşmek için hukuk serüvenini takip etmek gerekiyor…' dedi.

Cumhuriyet gazetesi köşe yazarı Barış Terkoğlu, bugünkü yazısında organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Youtube'da yayımladığı 9. videoda Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili gündeme getiridği iddialara değindi. Yazısında, iddiaları araştırmak için hukuk serüvenine bakmanın önemli olduğuna dikkat çeken Terkoğlu, kaynakların iddiaları nüanslarla doğruladığını dile getirdi.

İşte, Terkoğlu'nun o yazısı:

"Sedat Peker’in verdiği tarih

Deniz kenarında saatlerce yürüyorsun ama denizi görmüyorsun. Duvarlarla çevrili yalılar engel oluyor. Her yanı suyla çevrili şehirde maviye bakmak da bir ayrıcalık. Servet hareket ettikçe yalı sahipleri de değişiyor. Emlakçılara göre son yıllarda olağanüstü bir hızda satılıyor.

Sedat Peker bu kez, adı SBK diye kısaltılan Sezgin Baran Korkmaz’ın, bir işadamıyla yaşadığı alacak-verecek krizine, İçişleri Bakanı’nın müdahale ettiğini anlattı. İddiasına göre, 5 Aralık 2020’de, SBK, bakanlığa çağrılmıştı. Bakan Soylu, SBK’nin 45 milyon dolarlık alacağından vazgeçmesini istemişti. Peker’in iddiasına göre, bakanlıkta SBK’ye, kendisi hakkındaki tahkikat haberi verildi. Yurtdışına çıkması istendi. Bunun yanı sıra Peker, SBK’nin Paramount Oteli’nde yargının, bürokrasinin ve medyanın kritik isimlerinin hiçbir ücret ödemeden tatil yaptığını da söyledi.

Aslında “Vay arkadaş” dedirtmiyor. Sebebi basit. Zira SBK hakkında, yargının tuhaf kararları bunları düşündürmüştü. Ayrıca bunları uçan kuşlar bile konuşuyordu.

‘DEVLET MESELESİ’ OLAN PARA

Peker’in açıklamalarının ardından meseleyi bilen kritik isimleri aradım. Bir tanesi şunu anlattı:

“İçişleri Bakanlığı’na bir kez değil aynı gün iki kez gitti. Telefonla çağrıldı. İlk gidişinde elindeki senedi şimdilik icraya koymaması istendi. O da tamam dedi. Bakanlıktan çıktı. Derken kısa süre sonra telefon geldi. Tekrar bakanlığa çağrıldı. Gittiğinde ‘devlet meselesi, bu parayı hiç alma’ denildi.”

Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN...

twitter takip