Barış Yarkadaş: Bakanlık, YouTube ve Google üzerinden para kazanan binlerce kişiye inceleme başlattı!

Bar%C4%B1%C5%9F+Yarkada%C5%9F:+Bakanl%C4%B1k,+YouTube+ve+Google+%C3%BCzerinden+para+kazanan+binlerce+ki%C5%9Fiye+inceleme+ba%C5%9Flatt%C4%B1%21;
ABONE OL

Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın YouTube ve Google'dan reklam geliri elde edenlere geriye dönük inceleme başlattığını ve vergi talebinde bulunduğunu yazdı.

Korkusuz gazetesi köşe yazarı Barış Yarkadaş, bugünkü yazısında Google ve YouTube üzerinden reklam geliri elde eden binlerce kişiyi yakından ilgilendiren bir bilgiyi paylaştı.

Yazısında; Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, bu platformlar üzerinden reklam geliri elde eden ve aralarında gazetecilerin de olduğu binlerce kişiye geriye dönük inceleme başlattığını duyuran Yarkadaş, bakanlığın bu kişilere “Google ve YouTube üzerinden geçmişte elde ettiğiniz gelirlerin yarısını Maliye’ye ödeyeceksiniz” dediğini belirtti.

İşte, Yarkadaş'ın o yazısı:

"AKP aradığı madeni Google’da buldu!

AKP’li bakanlar, neredeyse  her hafta ya doğal gaz buluyor, ya altın ya da maden… Doğal kaynak bulan ve açıklayanlar kervanına bu hafta ise Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank katıldı. AKP’li Varank, bir hafta önce Ağrı Mollakara’da piyasa değeri 1.2 milyar dolar olan 20 ton altın ile değeri 2.8 milyon dolar olan 3.5 ton gümüş rezervi tespit edildiğini duyurdu. Kamuoyunda hiçbir inandırıcılığı bulunmayan bu haberler, Twitter’da mizah malzemesi olmaktan öteye geçemiyor. AKP “Gaz bulduk, petrol bulduk” dese de kimse bu ‘gazı’ yemiyor!

BAYAT MÜJDE

Zira; külyutmaz Twitter kullanıcıları, Mustafa Varank daha bu açıklamayı yapar yapmaz “Sizin bulduğunuz bir şey yok. O bölgede zaten yıllar önce çalışma yapılmış, rezervler tespit edilmişti. Kendinize başarı hikayesi yaratmaya çalışmayın” dedi. Böylece, Varank’ın müjdesinin ‘bayat’ olduğu ortaya çıktı.

Ancak AKP bu; durur mu! İlla bir maden bulacak! Herkes bu madeni Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı bulacak diye beklerken, haber Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan geldi. Maliye Bakanlığı, müflis tüccar misali, eski defterleri karıştırmaya başladı. Edindiğim bilgiye göre, Bakanlık, YouTube ve Google üzerinden para kazanan binlerce internet sitesi, reklam ajansı ve popüler gazetecinin YouTube sitesine yönelik olarak “geriye dönük” inceleme başlattı.

MÜDÜRLÜKLERE ÇAĞIRDILAR

Bakanlık, YouTube’ta video yayımlayarak gelir elde eden, internet sitesinde Google üzerinden reklam yayımlayan binlerce kişi ve kurumu incelemeye aldı; bunların bir kısmını illerdeki müdürlüklerine davet etti. Ve internetten yayın yaparak para kazanan bu kişilere, “Google ve YouTube üzerinden geçmişte elde ettiğiniz gelirlerin yarısını Maliye’ye ödeyeceksiniz” denildi.

Birçok reklam ajansı, “Biz o geliri kazandığımızda bunun kanuni düzenlemesi yoktu. Geriye dönük tahsilat yapamazsınız” dese de Maliye Bakanlığı bildiğini okuyor. Konunun uzmanı mali müşavirler, “Böyle bir uygulama kanuna aykırıdır. Maliye ancak düzenleme yapıldığı tarihten itibaren vergi alabilir” dese de sonuç değişmiyor. AKP ise kanunu bir kenara bırakmış, aradığı madeni Google ve YouTube’ta bulmanın tadını çıkarıyor."

Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...

 

twitter takip