Bayramda ücretsiz köprü ve otoyolları kimler kullanacak? LeMan'dan bayram karikatürü!

Bayramda+%C3%BCcretsiz+k%C3%B6pr%C3%BC+ve+otoyollar%C4%B1+kimler+kullanacak?+LeMan%E2%80%99dan+bayram+karikat%C3%BCr%C3%BC%21;
ABONE OL

Bayramda sokağa çıkma yasağı uygulanacak olmasına rağmen köprü, otoyol ve Marmaray seferlerinin ücretsiz olması esprili yorumlara neden oldu.

Koronavirüs salgını nedeniyle Ramazan Bayramı süresince uygulunacak olan sokağa çıkma yasağı arife günü olan bugün gece yarısından sonra başladı. Sokağa çıkma yasağı diğer kısıtlamalardan farklı olarak bu sefer sadece 31 şehirde değil 81 ilde uygulanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlanan bir karar hem şaşkınlık yarattı hem de sosyal medyada esprili yorumlara neden oldu. 
 
Sokağa çıkma kısıtlaması olmasına rağmen; Ramazan Bayramı dolayısıyla Başkentray ve Marmaray seferleri ile Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki otoyollar ve köprülerden geçişler ücretsiz olacak.
23 Mayıs 2020 Cumartesi günü saat 00.00'dan (Cuma gününü Cumartesi gününe bağlayan gece) başlayarak, 27 Mayıs 2020 Çarşamba günü saat 07.00'ye kadar, yap-işlet-devret projeleri hariç olmak üzere Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişlerden ücret alınmayacak.
23 Mayıs 2020 Cumartesi günü saat 00.00'dan (Cuma gününü Cumartesi gününe bağlayan gece) başlayarak, 26 Mayıs Salı günü saat 24.00'e kadar, Başkentray ve Marmaray seferleri de ücretsiz olacak.
 
Sokağa çıkma yasağı varken ücretsiz köprülerden geçmek isteyenler 3150 lira ceza ödeyeceği için bu karar sosyal medyada espriyle karışık eleştirilere neden oldu. 
 
Birçok sosyal medya kullanıcısı " Zaytung bu kadar kaliteli şaka yapamıyor. Yakında kapatırlar dükkanı", "Köprü ve otoyollar inler cinlere bedava olacak galiba", "İktidarın değişik bir mizah anlayışı var" gibi yorumlarla kararı hem ti'ye aldı hem de eleştirdi.
 
Sosyal medyada bu karara verilen en dikkat çeken tepki ise usta oyuncu Kemal Sunal, 'Kibar Feyzo' filminde yer alan "Ağam eğlenir benimle" repliği oldu. 
 
 
Haftalık mizah dergisi LeMan da, hazırladığı kapak karikatürü ile bu karara tepkisini gösterdi.
 
LeMan'ın yeni sayısının kapağında yer alan karikatürde; ücretsiz olan köprü ve otoyolları hayvanlar kullanıyor. 
 
twitter takip