Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Abdurrahman Dilipak'a: Tüm kadınlar adına kınıyorum

Cumhurba%C5%9Fkan%C4%B1+Erdo%C4%9Fan%E2%80%99dan,+Abdurrahman+Dilipak%E2%80%99a:+T%C3%BCm+kad%C4%B1nlar+ad%C4%B1na+k%C4%B1n%C4%B1yorum
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP 19. Kuruluş yıl dönümü programında isim vermeden Yeni Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak'a sert tepki gösterdi.

Erdoğan, "AK Parti’nin papatyaları gibi yakıştırmalarla, yeşil sermaye gibi yaklaşımlarla ben ağzıma almaktan edep ediyorum, küfri bir ifadeyi kullanmak suretiyle bu tür yakıştırmaların içine giren köşe yazarlarını, tüm AK Parti kadın kolları adına ve tüm kadınlar adına kınıyorum" dedi.

AKP İl Kadın Kolları Başkanlıkları, Abdurrahman Dilipak hakkında ‘AKP’nin papatyaları’ başlıklı köşe yazısı nedeniyle 81 ilde suç duyurusunda bulunmuştu.

Dilipak, “ANAP’ı o ‘Papatyalar’, o ‘Lale Devri' çocukları bitirdi. AK Partiyi de, bu Erguvani AKP’nin ‘Papatyaları’(!?) bitirecek bu gidişle. AK Parti içindeki AKP’liler konuşuyor, AK Partililer susuyor. AKP’liler terfi etti zenginleşti, itibar sahibi oldular. Kaymağı onlar yiyor, parayı onlar veriyor. Camiye, okula, yurda parayı veren de onlar. Eee, parayı veren düdüğü çalıyor” ifadelerini kullanmıştı.

twitter takip