DP'li Arda: Ülkemizi demokrasiye geçirmek için size söz veriyoruz

DP%E2%80%99li+Arda:+%C3%BClkemizi+demokrasiye+ge%C3%A7irmek+i%C3%A7in+size+s%C3%B6z+veriyoruz
ABONE OL

Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda, Altılı Masa'nın bugün açıklanan Ortak Politikalar Mutabakat Metni ve adaylık tartışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Millet İttifakı'nı oluşturan liderler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu bugün Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ni kamuoyuyla paylaşmak üzere Ankara'da bir araya geldi.

Tüm Türkiye'nin merakla beklediği Ortak Politikalar Mutabakat Metni, 9 ana başlık altındaki 75 alt başlıkta 2300’den fazla somut hedef, politika ve projeleri ortaya koyuyor.

Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda da kamuoyunda büyük yankı uyandıran Ortak Politikalar Mutabakat Metni ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"ÜLKEMİZİ DEMOKRASİYE GEÇİRMEK İÇİN SİZE SÖZ VERİYORUZ"

"Yıllar önce Cumhurbaşkanlığı ve parti başkanlığının birbirinden ayrı olması gerektiğini savunarak bu felsefe ile yola çıkmış bir partiyiz." diyen Arda,  "Şimdi burada toplanan Millet İttifakı'nın temel amacı demokrasiye geçmek istemesidir. Türkiye'de şuan demokrasiye geçmek isteyenler ve tek adam rejimini devam ettirmek isteyenler şeklinde ayrı görülen iki kutup vardır.

Millet İttifakı olarak  "Yeter söz milletindir" diyoruz ve  ülkemizi demokrasiye geçirmek için size söz veriyoruz" ifadelerini kullandı.

"BUGÜN ÖFKENİN PANZEHİRİNİ UMUDUNU ORTAYA KOYUYORUZ"

"Bugün dünya kritik bir eşikte. Neredeyse tüm ülkelerde siyaset ve toplum, demokrasi karşıtları ve demokrasiden yana olanlar şeklinde bölünmüş vaziyette. Bu durum ne yazık ki ülkemizde de uzun zamandır böyle" diyen Arda sözlerini şöyle sürdürdü;

"Demokrasisini kaybeden ilk ülke Türkiye idi, demokrasiye yeniden kavuşan ilk ülke de yine Türkiye olacak diye düşünüyorum. Bugünün anlamı her şeyden önce budur.

Demokrasi karşıtlarının, iktidarı ele geçirdiklerinde yaptıkları uygulamaların işleri ne kadar kötüye götürdüğünü her yerde gördük, görüyoruz. Kötü yönetimleri, hatalı politikaları vatandaşta öfke birikimine yol açıyor. Ardından sebep oldukları bu öfkeyi, o sırada denk gelen kim varsa artık orası Allah kerim, ona yönlendirerek siyaset yapıyorlar. Millet İttifakı olarak, demokrasiden yana olanlar olarak biz bugün bu öfkenin panzehirini, yani değişim ve umudu ortaya koyuyoruz. Değişim, umut ve heyecan; bizi güzel günlere taşıyacak olan, bize zafer getirecek olan bunlardır."

"ALTILI MASA, KOALİSYONLARI KARALAYARAK MEMLEKETİ TEK PARTİ KARANLIĞINA KOYANLARI UTANDIRACAK"

"Demokrasi karşıtlarının şöyle bir ezberi var: Her kafadan bir ses çıkarsa işler yürümez. Bu Türkiye’de de böyle oldu, hep böyle söylediler." diyerek Altılı Masa'yı eleştirenlere cevap veren Arda sözlerini şöyle sürdürdü;
"Her şeyi ben bilirim diyenlerin memleketi getirdikleri hal ortada. Demokrat Parti geleneğine bakın, bir de bugüne bakın. Demirel’in konuşan Türkiye'si ile Ak Parti’nin susturulan Türkiyesi arasındaki fark gerçekten çok hazindir. Bu fark, demokrasinin ekmek gibi, su gibi ihtiyaç olduğunu ortaya koyar niteliktedir. Demokrasi gidince ekmeğin de gittiğini milletimiz bir kez daha acı bir şekilde tecrübe etti.

İkinci olarak Millet İttifakı olarak biz bugün, her kafadan bir ses çıkınca da işlerin yürüdüğünü, hatta çok da güzel yürüdüğünü gösterdik. Altı siyasi parti bir araya geldi ve tarihte ilk defa olarak bir ortak program masaya koydu. Bugün ortaya çıkan bu program, koalisyonları karalayarak memleketi tek parti karanlığına götürenleri utandıracak niteliktedir. Demokrat Parti olarak Türkiye’nin ilk yüzyılına yaptığımız katkıları, ikinci yüzyılında da taçlandıracak olmanın sevinci içerisindeyiz."

"MİLLLET İTTİFAKI'NIN ADAYI, TÜRKİYE'NİN 13. CUMHURBAŞKANI OLACAK"

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı tartışmalarına ilişkin "Bu kadar plan, program hiç önemli değil gibi bir algı oluşturuluyor" diyen Arda, "İsim kadar zamanlama da önemli. Medya, çalışmaların başladığı ilk günden beri aday soruyor. Bu tam olarak da demokrasi karşıtlarının istediği bir şey. Hiç siyaset konuşmayalım, hiç Türkiye’nin geleceğini konuşmayalım, hiç Türkiye hayali kurmayalım, hiç somut hedef koymayalım; sadece maç yapar gibi seçim yapalım geçelim istiyorlar. Biz her şeyden önce buna karşıyız. Gerçek bir demokrasi, adaylık tartışmalarına indirgenecek kadar basit değildir. Biz işimizi çok ciddiye alıyoruz. Millet İttifakı’nın adayı, “Yeter, söz milletindir!” diyerek Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak, buna inancımız tam" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Cumhur İttifakı adına, resmen aday olmadığını hatırlatan Arda sözlerini şöyle sürdürdü,
"Bu vesileyle, sizin aracılığınızla ben de Cumhur İttifakı’nın kim olacağını merak ettiğimi söylemek istiyorum. Adayı belli olmayan asıl Cumhur İttifakı’dır. Biliyorsunuz bu Cumhurbaşkanımızın ikinci dönemi, bir kişi en çok iki defa aday olabiliyor. Cumhurbaşkanımız kendisi meclisi dağıtacak, yani görevini kendi sonlandıracak. Bu durumda aday olamıyor. Bu işlerin “Kronometreyi sıfırladık” diye kestirip atacak kadar kolay olmadığını herkes biliyor. Bu, ancak Anayasa’nın çiğnenmesi ile mümkün olabilir. Demokrat Parti olarak bizim bu konuda duruşumuz çok net. Seçime çok az bir süre kaldı, aday belirleme çalışmalarını hızlandırmalarını tavsiye ediyoruz kendilerine. Son dakikaya bırakmasınlar bu işi, zorlanırlar."

"DEVLET, ADİL YÖNETİLSİN İSTİYORUZ, YÖNETİM BİÇİMİNİ BUNA GÖRE BELİRLİYORUZ"

Millet İttifakı'nı Ortak Politikalar Mutabakat Metni hakkında da konuşan Arda, "Karşımızda neresinden tutarsanız orasından dökülen bir yapıyı eskisinden daha iyi hale getirmek gibi bir vazife vardı" diyerek  bugün açıklanan ortak metnin amacının adil bir yönetim olduğunu belirtti.

"Emniyet’in, Jandarma’nın tweetlerinin troll çiftliklerinden atıldığı bir Türkiye’deyiz bugün; hiç üstüne vazife olmayanlar kendilerine Devlet görevi yazıyor, Devlet’in memuruna iş yaptırılmıyor" diyerek daha önce kamuoyuna sunulan 'troll çalışmalarına' değinen Arda,"Bu çok vahim bir tablo. İkinci olarak, uzun süredir ülkeyi deneme yanılma metoduyla yönetiyorlar. Karşımızda tutarlı bir politika hiçbir zaman olmadı; gemi neresinden su alırsa orayı yamamaya çalışıyorlar, o sırada başka bir yer deliniyor. Bu son 10 yıldır maalesef böyle. O yüzden en modern şekilde düzgün bir gemiyi inşa etmemiz lazım, yoksa bu su hepimizi yutacak diyerek yola başladık. Devletin temel organlarından başlayarak her alanda politika önerilerimizi sunduk. Devletimiz için bir beka sorunu haline dönüşen mevcut sistemden kurtulmak ilk hedefimiz. Demokrat Parti olarak biz hep adalet dedik, hürriyet dedik. Millet İttifakı olarak programımızın odak noktasında da devletin idare ediliş şekli, yasama-yürütme ve yargı reformları ile temel hak ve hürriyetler yer alıyor."

Arda Ortak Politikalar Mutabakat Metni için sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adil bir sistem arayışı, tüm politikalarda kendini gösteriyor. Devlet adil yönetilsin istiyoruz, yönetim biçimini buna göre belirliyoruz. Gücü eline geçiren kendini Devlet zannetmesin istiyoruz. İşler partiliye, ihaleler ailelere verilmesin; ekonominin bütün paydaşları hakkını adil bir şekilde alsın istiyoruz. Türkiye içinde olduğu gibi dünyada da Türkiye için bir adalet arayışımız var.

Mevcut durumu kabul etmiyoruz, Türk insanının dünya ortalamalarının üstünde gelirle yaşamasını istiyoruz. Bunun için yüksek gelirli ülkeler arasına girmemiz gerekiyor, bunu da yeşil dönüşümü gerçekleştirerek, dünyaya teknoloji ihraç ederek gerçekleştireceğimizi söylüyoruz. Eğitim ve sağlık alanlarında vatandaşlarımızın haklı kaygılarını görüyoruz. Bu iki alandaki başarısızlıklar toplumun her kesimini mahvetti.

Bugün yüksek kiralardan konuşuyoruz, sorumlusu olarak birden çok ev sahibi olanlar gösteriliyor. Bugün iki evi olan bir insan, Allah korusun bir hastaneye düşse, iki evin de tapusunu kaptırıyor. İki evini kiraya koysa, iki evin kirasıyla bir kolejin taksidini zor ödüyor. Yani tuzu kuru gösterilen vatandaş bile güvencesiz bu ülkede. Devlet kaliteli eğitim ve sağlık hizmetleri sağlamak zorundadır, nokta. Bu iki alandaki başarısızlıklar vatandaşların güvenini kırar, gelecek ümidini kırar ve diğer tüm alanlarda sorunlar yaratır. Hiçbir vatandaşımızı arkada bırakmayacağız, herkes kendini ülkesinde güvende ve huzurlu hissedecek. Vatandaşın devletle zayıflayan bağlarını yeniden kuracağız; Demokrat Parti olarak devletle milleti yeniden barıştıracağız. Devlet vatandaşının karşısında değil, yanında olacak.

"ÖNCE SORUN YARATIYORLAR, ARDINDAN MÜDAHALE EDEREK KAHRAMAN OLMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Şimdiye kadar uygulanan ekonomi politikaları milleti canından bezdirdi. Ekonomideki problemler, artık dayanamaz hale gelecek insanlara son dakikada yardım eli uzatarak çözülmeye çalışılıyor. Önce sorun yaratıyorlar, insanların burnundan getiriyorlar, ardından müdahale ederek kahraman olmaya çalışıyorlar. En günceli EYT’liler. Bu insanların hakkını gasp eden sen, yıllardır burunlarından getiren sen, şimdi hakkını verince aferin bekliyorsun. Genç kardeşlerimiz de öyle. Üniversite bitince işe giremiyor, niye? Sen piyasayı bozmuşsun. İşe giremeyince kredisini ödeyemiyor. Sonra KYK kredileriyle ilgili düzenlemeye gidiyorsun. Bakın vergi affıdır, sicil affıdır, ihracatçı için farklı kur uygulamasıdır hep aynı mantıkla ilerliyor. Biz önce problem yaratıp sonra problemi çözerek kahraman olmaya çalışma mantığında değiliz. Biz problemler yaşanmasın, vatandaşımızın canı sıkılmasın istiyoruz. O yüzden ekonomiyi bütüncül bir yaklaşımla ele aldık. Esnafından kobisine, turizmden yeni nesil sektörlere varana kadar herkesin verdiği emeğin hakkını alacağı şekilde tutarlı bir ekonomi politikası ortaya koyduk. Sektör sektör baktığınızda da bunu fark ediyorsunuz."

twitter takip