Ebubekir Şahin geri adım attı: ' Sevda Noyan'ın sözleri için gereken ilk toplantıda yapılacak...'

Ebubekir+%C5%9Eahin+geri+ad%C4%B1m+att%C4%B1:+%E2%80%99+Sevda+Noyan%E2%80%99%C4%B1n+s%C3%B6zleri+i%C3%A7in+gereken+ilk+toplant%C4%B1da+yap%C4%B1lacak...%E2%80%99
ABONE OL

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Sevda Noyan'ın 50 kişiyi öldürebileceklerine dair skandal ifadeleri hakkında yeni bir açıklama yaptı. Daha önce bu sözler için 'Büyütülecek bir konu değil' diyen RTÜK Başkanı, ilk üst kurul toplantısında gereğinin yapılacağını belirtti.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, yazar Sevda Noyan'ın Ülke TV'de katıldığı 'Arafta Sorular' programındaki sözleriyle ilgili yeni bir açıklama yaptı. Daha önceki açıkmasında Noyan'ın sözlerinden dolayı Ülke TV'nin ceza almayacağını ima eden Ebubekir Şahin, yeni açıklamasında ilk üst kurul toplantısında gereğinin yapılacağını ifade etti.
 
Ebubekir Şahin, geçen hafta RTÜK'ün üst kurul toplantısına katılmamış ve toplantıda Sevda Noyan'ın ölüm listesinin olduğuna dair skandal sözleri gündeme alınmamıştı.
 
Ebubekir Şahin, Sevda Noyan'ın ölüm tehdidi içeren sözleri hakkında da "Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri biz cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz. Çok büyütülecek bir konu değil" açıklamasını yapmıştı.
 
Bu açıklamasıyla son günlerin en çok eleştirilen ve tartışmalı bir gündemin içinde yer alan ismi olan, bazı gazetecilerle de polemik yaşayan Ebubekir Şahin'den yeni bir açıklama geldi.
 
Şahin, Twitter hesabından paylaştığı açıklamasında; Sevda Noyan'ın sözlerinin RTÜK ilkeleri bakımından kabul edilemez ve hukuk dışı olduğunu ifade etti.
 
RTÜK'ün bu sözleri mazur görüyormuş gibi propaganda yapıldığını savunan Şahin, şiddete teşviğin taviz vermeyecekleri kırmızı çizgileri olduğunu söyledi.
 
Üst Kurul toplanstısında söz konusu program için gereğinin yapılacağını da ifade eden Ebubekir Şahin son açıklamasında şunları söyledi:
 
Sevda Noyan’ın Ülke TV’de yayınlanan programdaki söylemleri kamu vicdanını derinden yaralamıştır. O sözler hiçbirimiz açısından kabul edilemez. Kamu vicdanı hepimizin vicdanıdır.
 
FETÖ ile mücadele hem bireysel olarak hem de kurumsal olarak önceliğimizdir. FETÖ’ye karşı mücadelemize zarar verecek hiçbir tutuma göz yummamız mümkün değildir. Tabii ki 15 Temmuz’da yaşananları tekrar aklından geçirenler olursa hem devletimiz hem de milletimiz meşru şartlarda cevabını en güçlü şekilde verecektir. Bundan da kimsenin tereddütü olmamalıdır.
 
Sevda Noyan’ın söylemleri RTÜK ilkeleri bakımından asla kabul edilemez. Hukuk dışı çağrılar ve şiddeti teşvik, taviz vermeyeceğimiz kırmızı çizgilerimizdendir. İlgili uzman raporu Üst Kurul gündemine geldiğinde RTÜK olarak söz konusu söylemlerin bir televizyonda yayımlanmasının karşılığı neyse gereği yapılacaktır.
 
Olayın olduğu ilk günden itibaren bakış açımız budur. RTÜK sanki bunları mazur görüyormuş gibi önyargıyla propaganda yapanlara karşı “Kimsenin büyütmesine gerek yok gereği yapılır, alacağımız kararlarla darbe sevicileri sevindirmeyelim” mealinde konuşsam da halen bu süreci farklı noktalara çekmeye çalışanlar olduğunu üzelerek ve ibretle görüyorum.
 
Açıkçası art niyetli propaganları yürütenler konuları konuşmayı değil kurumları ve kişileri hedef almayı amaçlamaktadır. Anayasal bir kurum olan RTÜK, kendisine kanunlarla verilmiş görevler ve yetkiler çerçevesinde karar veren ve karar süreçleri sağlıklı işleyen bağımsız bir idari otoritedir. Hangi görüşten olursa olsun sağduyu sahibi samimi vatandaşlarımız bu gerçeği bilmektedir.
 
Biz aziz milletimizden yana, tarafsız olarak değerlerimiz ve sorumluluk bilinciyle vazifemizi yapıyoruz. Kimsenin kuşkusu olmasın, daha önce pek çok örnekte  olduğu gibi RTÜK kuruluş amacına uygun olarak ilk kurul toplantısında gereği yapılacaktır.
twitter takip