Enver Aysever'den bir 'ihale' yanıtı daha: Kimselere verecek hesabım yok

Enver+Aysever%E2%80%99den+bir+%E2%80%99ihale%E2%80%99+yan%C4%B1t%C4%B1+daha:+Kimselere+verecek+hesab%C4%B1m+yok
ABONE OL

Gazeteci ve yazar Enver Aysever, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yazarlık atölyesiyle ilgili açtığı ihaleden alacağı dudak uçuklatan rakama gelen eleştirilerin ardından kendini bir kez de Cumhuriyet'teki köşesinden savundu.

Yazısında, "Kimseye verecek hesabım yok" diyen, Aysever, kendisine yöneltiken tepkilere ise "Elâlemin ağzı yok ki büzesin" cümlesiyle karşılık verdi.

Aysever'in bugünkü yazısının ilgili bölümü şöyle:

"VİCDAN TERAZİSİNE GÜVENMEK

.....Hedefe konunca bir an şaşıyorsun, kanser gibi kendi başına gelmez sanıyor insan, sonra bu veri bombardımanına yetişmenin mümkün olmadığını kavrıyorsun.

Dert anlatmak gürültüde pek zor. Üstelik kimsenin hakikati öğrenmek merakı da yok. Yine de deniyorsun. Üzülüyorsun sonra.

Ne kadar kendini bilsen de bu duygu kaçınılmaz oluyor, derken olan biteni netlikle görüp mücadeleye devam ediyorsun. Boyun eğmek bana yakışmaz deyip zamanın sarsılmaz terazisine güveniyorsun.

Bugünün bilişim olanakları ifade özgürlüğü mü sağlıyor yoksa herhangi bir ölçü olmaksızın gevezeliği mi kışkırtıyor, karışıyor. Her şey pek hızlı oluyor, düşünce oluşmadan siliniyor, akılda ne kaldıysa o işte.

Neye güveneceğim diye düşünüyor insan, elimde yazıdan başka ne var ki? Bu sütunlar belgedir. Nesin söylemişti, “söylediklerimiz kadar sustuklarımızdan da sorumluyuz” diye.

Diyeceğim; geçen gün adım ihaleciye çıktı, güleyim mi ağlayayım mı, şaşırdım kaldım.

Yaşamımda yazmak, sahne sanatları, televizyon programcılığı, köşe yazarlığı, eğitim vermek dışında iş görmemişim, ayıkla pirincin taşını.

Baktım işi gücü bırakmış manşete, programlarına da taşımışlar beni. Sordum kendime ihaleye girmişliğim var mı, diye. Şaka elbette. Ne ticaret yapmışım ne bu işlere bulaşmışım. Gelgelelim elâlemin ağzı torba değil ki büzesin!

Bilinen hikâyedir, Sokrat baldıran zehri içmeye mahkûm edilince, eşi “Haksız yere seni öldürecekler” demiş. Bilge, “Haklı yere öldürseler daha mı iyi?” karşılığını vermiş.

Hep güvendim yazıya, burada dursun, gün gelince açıp okunur, kimselere verecek hesabım yok, umarım herkes bu cümleyi aynı ferahlıkta kurar. Şimdilik bu kadar!"

twitter takip