Müyesser Yıldız'ın tahliyesine karar verildi!

M%C3%BCyesser+Y%C4%B1ld%C4%B1z%E2%80%99%C4%B1n+tahliyesine+karar+verildi%21;
ABONE OL

Gazeteci Müyesser Yıldız, “gizli belge yaymak” suçlaması ile tutuklu yargılandığı davada 5 ay sonra bugün ilk kez hakim karşısına çıkmıştı...

Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ve TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Zeki Dükel ile onlara bilgi sağladığı iddia edilen astsubay Erdal Baran hakkında açılan davanın ilk duruşması, Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanıkların savunmalarının ardından kararını açıklayan mahkeme, Erdal Baran'ın tutukluluğa devam, Müyesser Yıldız hakkında tahliye kararı verdi.

Mahkeme, Astsubay Baran’ın sağlık durumuyla ilgili müzekkere cevaplarının beklenmesine, ihbarcının kimlik bilgileri yönünden Ankara TEM Şube’den müzekkere yazılmasına, ‘devletin gizli bilgilerinin temin edilmesi’ suçunu işlediğine yönelik değerlendirme yapılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunulmasına, gazeteci Dükel hakkındaki adli kontrolün kaldırılması ve yurt dışı çıkış yasağının devamına, Yıldız’ın adli kontrolle tahliyesine ve Baran’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma, 6 Ocak 2021'e ertelendi.

twitter takip