Fox TV kapansa ne olur! Aynı izleyiciler A Haber mi izleyecek?

Fox+TV+kapansa+ne+olur%21;+Ayn%C4%B1+izleyiciler+A+Haber+mi+izleyecek?
ABONE OL

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çalar Saat programında Fox Haber'e verilen yayın durdurma cezasına tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün sabah Fox TV ekranlarında yayınlanan 'İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat' programına konuk oldu ve Fox Haber'e verilen 3 gün yayın durdurma cezası hakkında değerlendirmelerde bulundu.
 
RTÜK'ün Fox'a en ağır maddeden verdiği bu cezaya basın meslek örgütleri, muhalefet partileri ve birçok vatandaş tepki göstermişti.
RTÜK'ün ceza kararının basın özgürlüğü ile bağdaşmasını belirterek bu kararı daha önce de eleştiren İYİ Parti Genel Başkanı canlı yayında da bu konu hakkındaki görüşlerini tekrarladı.
 
"Fox TV bizim için nefes alma yeri. Verilen haksız ceza kararını esefle ve şidddetle kınıyorum" diyen Meral Akşener, "Her iktidar kendine yakın duran medya ister, istemiştir bu ülkede. Ama propagandist medyada Türkiye'de rekor sayın Erdoğan'ın ekibine aittir. Sabah Gazetesi'nin 2008'de el değiştirmesiyle daha yoğun olarak başladı süreç. Şimdi gazeteci müdürüne bağlı, müdür patrona bağlı, patron iktidara bağlı. Çok az bir grupsunuz siz. Burada koçbaşı durumundasınız siz. Fox TV'ye yapılan bu işi üzüntüyle karşıladım" ifadelerini kullandı.
 
Akşener açıklamasının devamında; "Şimdi siz yasaklandınız, Fatih Bey yasaklandı, FOX TV bir süre kapatıldı, en uç örneğini söylüyorum. Yahu, sizi izleyen seyirci A Haber'i mi izleyecek? Bunu mu yapacaklarını sanıyorlar" diyerek, iktidarın medyayı kendi lehinde kullanmasına ve muhalif medyayu susturma çabalarına tepki gösterdi.
 
Öte yandan, programda, tutuklu gazetecilere de değinildi. İnfaz düzenlemesinin konuşulduğu programda, tutuklu bulunan, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç, Aydın Keser, Murat Ağırel ve Ferhat Çelik'in fotoğrafları ekrana yansıtıldı.
 
Konuyla ilgili olarak İsmail Küçükkaya da, "Ben bir gazeteci işsiz kaldığında çok üzülürüm, çünkü bilirim ki aç kalır, başka iş yapamaz. Bir gazeteci tutuklandığı zaman çok üzülürüm, çok üzülürüm. Çünkü bilirim ki, bir gazeteci susturulduysa halk susmuş demektir, halkın nefes alma kanallarından biri daha tıkanmış demektir. Çok üzülürüm ben" derken, Akşener de, iktidarın bu şekilde sopa gösterdiğini ifade etti.
 
Akşener, iktidarı ciddiyete davet etti.
twitter takip