Hürriyet'in Cuma sayfasına en sert tepki onlardan geldi: 'Esas ahlak işten çıkardığın işçilerin hakkını vermek... '

H%C3%BCrriyet%E2%80%99in+Cuma+sayfas%C4%B1na+en+sert+tepki+onlardan+geldi:+%E2%80%99Esas+ahlak+i%C5%9Ften+%C3%A7%C4%B1kard%C4%B1%C4%9F%C4%B1n+i%C5%9F%C3%A7ilerin+hakk%C4%B1n%C4%B1+vermek...+%E2%80%99
ABONE OL

Hürriyet'in çıkaracağı cuma sayfasına işten çıkarılan 45 kişi arasında bulunan isimlerden sert tepkiler geldi.

Hürriyet Gazetesi genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan'ın bugünkü yazısında gazetenin artık bir Cuma sayfası çıkaracağını açıklamasının ardından gazeteye tebligatla işten çıkarılan isimlerden de tepkiler geldi.
 
Ahmet Hakan bugünkü yazısında; "Ahlakı, fazileti, erdemi, iyiliği öne çıkaran bir cuma sayfası geliyor. Her cuma zevkle okuyacaksınız" diyerek gazetede artık dini içerikli bir Cuma sayfası olacağını açıklamıştı.
 
Ahmet Hakan'ın bu açıklamasının ardından gazetenin işten çıkarttığı ve aradan geçen 8 aya rağmen hala tazminatları ödenmeyen çalışanlar hatırlatılarak "45 gazetecinin hakları ödenmezken nasıl ahlaktan, erdemden söz edebilirsiniz" gibi eleştiriler gelmişti.
 
Bazı gazeteci ve okurların ardından işten çıkarılan 45 gazeteciden bazıları da benzer yorumlarda bulundu ve Hürriyet'in haklarını vermeden ahlak ve erdemden söz etmesini eleştirdi.
 
İşten çıkarılan 45 gazeteci arasında yer alan isimlerden Kenan Başaran, "Hürriyet'ten tazminatsız kovulan 45 kişiye müjde! Cuma günü, ahlaklı, faziletli ve erdemli olmayı öğütleyecek bir ek yayın çıkartacak olan gazete, bunun icabı olarak, 45 kişinin tazminatını ödeyecek (!) Hadi Bismillah" diyerek kinayeli bir mesaj yayınladı.
 
Mesude Ersan da; Cuma sayfasına "Hürriyet gazetesi ahlak, fazilet, erdem ve iyiliği yeni cuma sayfasında anlatacakmış. Ne güzel... Umarım ki sahibi Demirören ailesi de okur ve hak gaspının aklaksızlık, hırsızlık, hukuksuzluk olduğunu öğrenir" tweetiyle tepki gösterdi. 
 
İpek Yezdani ise; Hürriyet'e tepkisini "Hürriyet gazetesi her cuma ahlakı,fazileti,erdemi anlatan sayfa yapacakmış,şaka mı bu?Ahlak:İşten çıkardığınız gazetecilerin hakkını gasp etmemek.Fazilet:Başkasına ait paraya el koymamak.Erdem:Aile geçindiren insanları hakkını ödemeden beş parasız kapının önüne koymamak" diyerek gösterdi.
 
Emre Özpeynirci de; "En büyük ahlak, çıkardığın 45 kişinin 9 aydır vermediğin yasal haklarını vermektir" mesajını yayınladı.
 
twitter takip