Hüseyin Gülerce'nin Fatih Portakal yorumu tepki çekti: 'Kapatalım tüm medya kuruluşlarını.... '

H%C3%BCseyin+G%C3%BClerce%E2%80%99nin+Fatih+Portakal+yorumu+tepki+%C3%A7ekti:+%E2%80%99Kapatal%C4%B1m+t%C3%BCm+medya+kurulu%C5%9Flar%C4%B1n%C4%B1....+%E2%80%99
ABONE OL

Star yazarı Hüseyin Gülerce'nin Fox TV'nin lisansının iptal edilmesini tavsiye eden açıklaması tepk i çekti. Hüseyin Gülerce, bu açıklamasıyla TT listesinde de yer alarak eleştirildi.

Bir dönem FETÖ elabaşı Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen ve Gülen cemaatinin yayın organı Zaman Gazetesi'nde genel yayın yönetmenliği yapan Star yazarı Hüseyin Gülerce, RTÜK'ün Fox Haber'e verdiği 3 gün yayın durdurma cezasına yaptığı yorumla tepki çekti.
 
Hüseyin Gülerce, dünkü yazısında; Fox Haber'e verilen cezayı haklı bulmuş ve yayın durdurma cezasının yetmeyeceğini, Fox TV'nin lisansının iptal edilmesi gerektiğini söylemişti.
 
Gülerce, Fatih Portakal'ı da ajan olmakla suçlamıştı. İktidar yandaşı köşe yazarı yazısında; "Bundan böyle Portakal’a da asla müsamaha gösterilmemelidirKanununa göre RTÜK, FOX TV’nin aynı ihlali tekrarlaması halinde yayın lisansının iptaline karar verilebiliyor. Evet, bu ABD menşeli kanalın lisansı iptal edilmelidir" sözlerine yer vermişti.
 
Fethullah Gülen ile bir dönem yakın iletişim halinde olan Hüseyin Gülerce'nin bu sözleri ile sosyal medyada yankı uyandırarak tepki çekti.
 
Sosyal medya kullanıcıları Hüseyin Gülerce'nin, Fethullah Gülen ile olan foroğrafını paylaşarak "Esas ajanın kim olduğu ortada", "FETÖ elabaşı ile fotoğraflarından utanmadan Fatih Portakal'a ajan diyebilen kişinin nasıl yüzü kızarmıyor", "Kendi yaptıklarını nasıl başkalarının üzerine atabiliyorlar. Bu ne yüzsüzlük" gibi yorumlarda bulundu.
 
Hüseyin Gülerce'ye medya dünyasında da tepkiler geldi.
 
Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Hüseyin Gülerce'nin açıklamasını; "Hüseyin Gülerce’ye tavsiyemdir.Daha kolayı var bu işin!Kapatın sosyal medya dahil tüm medya kuruluşlarını filan. Sadece devletin resmi tv ve gazetesi olsun.En azından biz de, "memlekette demokrasi var mı?Hukuk var mı? Özgürlükler var mı?” filan deyip boşa vakit harcamayız" diyerek eleştirdi.
 
 
FETÖ cematine en yakın isimlerinden birisi olan Hüseyin Gülerce, 17-25 Aralık 2013 operasyonlarında sonra cemaat ile yollarını ayırdığını duyurmuş ve FETÖ'yü eleştirmeye başlamıştı. 
twitter takip