İstifa tweet'ini silmedi! Süleyman Soylu ne açıklama yapacak?

%C4%B0stifa+tweet%E2%80%99ini+silmedi%21;+S%C3%BCleyman+Soylu+ne+a%C3%A7%C4%B1klama+yapacak?
ABONE OL

Dün akşam sosyal medyadan istifasını açıklayan, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bu talebi olumlu karşılanmayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu oldu.

Her şey geçtiğimiz cuma akşamı saat 22:00 civarında aniden alınan bir sokağa çıkma yasağı kararıyla başladı. Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de ciddi oranda tehdit eden Covid-19 salgınıyla mücadele etmek için alındığı belirtilen 2 günlük sokağa çıkma yasağını duyan vatandaşlar bir anda market ve mahalle bakallarına akın etti. Deyim yerindeyse virüsün yayılmasını önlemek adına alınması gereken karar, adeta virüsü yayma aracına dönüştü. Yaklaşık 2 saat süren izdihamda, sokağa çıkan 25.000 kişinin büyük çoğunluğunun sosyal mesafe kuralını hiçe sayması da gözlerden kaçmadı.

Dış basında da geniş yankı bulan bu olay, ülkemizde büyük tepkiyle karşılandı, sosyal medyada binlerce tweet atıldı. Bu arada ani sokağa çıkma kararını eleştirenler yalnızca muhalif kesimden oluşmuyordu. AKP'ye yakın bazı siyasetçi ve gazetecilerin de kararı olumlu bulmaması bir hayli dikkat çekti.

Tepkilerin ardından Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'a konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığını, kendisine yönelik eleştirileri haklı bulduğunu ve bu sonucu öngöremediğini belirtti.

Ancak Soylu'nun bu açıklamasından kısa bir süre sonra Twitter hesabından yayınladığı istifa duyurusu bir anda gündemi alt üst etti. Soylu'nun dün akşam yayınladığı istifa metni şöyle:

 

Bakan Soylu'nun bu istifa kararının ardından apar topar İstanbul'a gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşeceği ise gündemi alevlendiren bir başka gelişme oldu. Gözler bu görüşmeden hangi sonucun çıkacağına çevrilirken, çok geçmeden Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan bir açıklama yayınlandı. Açıklamaya göre; Erdoğan, Soylu'nun istifasını olumlu karşılamadı. 

 

Edindiğimiz bilgiye göre, dün akşamki bu görüşme yüz yüze gerçekleşmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Süleyman Soylu istifa konusunu telefonda konuştu. İddiaya göre ikili bugün yüz yüze bir görüşme sağlayacak.

SÜLEYMAN SOYLU TWEET'İ SİLMEDİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifasını kabul etmediği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, göeevinden ayrıldığını açıkladığı tweet'in ise hala hesabında duruyor olması kafalarda soru işaretleri bıraktı. 

twitter takip