Kızılay Başkanı'ndan LGBT'lilere nefret söylemi: 'Mücadele edeceğiz'

K%C4%B1z%C4%B1lay+Ba%C5%9Fkan%C4%B1%E2%80%99ndan+LGBT%E2%80%99lilere+nefret+s%C3%B6ylemi:+%E2%80%99M%C3%BCcadele+edece%C4%9Fiz%E2%80%99
ABONE OL

Kerem Kınık dün gün boyu sosyal medyanın gündeminde olan onur haftası ile ilgili nefret söylemi içeren bir mesaj yayınladı.

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, 28. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası'nda LGBTİ'lere yönelik nefret söyleminde bulundu.
 
Onur Haftası Komitesi’nin gerçekleştirdiği İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası, bu yıl 28. yılını salgına rağmen kutluyor. 
 
Koronavirüs salgını sebebiyle bu yılki etkinlikler dijital ortamda gerçekleştiriliyor. Onur Yürüyüşü dün gün boyu sosyal medyanın gündemindeydi.
 
Sosyal medyada Onur Haftası nedeniyle çok sayıda paylaşım yapılırken, bazı paylaşımlarda nefret söylemi de öne çıktı.  Özellikle #LGBTFaaliyetleriYasaklansın ve #YallahHollanda'ya gibi etiketlerle onur yürüyüşü ve LGBT'li bireyleri rencide eden yorumlar yapıldı.
 
Buna benzer bir yorum da Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'dan geldi.
 
Kınık Twitter hesabından; "İnsanlık onurunu çiğnetmeyeceğiz. Fıtratı ve çocuklarımızın ruh sağlığını koruyacağız. Sağlıklı yaradılışı bozan ve iletişim gücü ile anormali normal gibi gösterip pedofilik hayalleri çağdaşlık diye gencecik zihinlere zerk eden her kim olursa olsun mücadele edeceğiz. Yok öyle" mesajını paylaştı.
 
Kınık'ın nefret söylemi içeren bu mesajına tepkiler geldi ve "Siz önce Ensar Vakfı gibi çocuk istismarının olduğu yerlere tepkinizi gösterin" gibi yorumlar yapıldı. 
 
twitter takip