Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanıyor: Hangi yeni önlemler masada?

Koronavir%C3%BCs+Bilim+Kurulu+bug%C3%BCn+toplan%C4%B1yor:+Hangi+yeni+%C3%B6nlemler+masada?
ABONE OL

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında eğitim gündemiyle toplanıyor.

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan’ın haberine göre; koronavirüs nedeniyle ölüm sayısının azalmaması, aşıya olan ilginin beklendiği kadar artmaması ve kış aylarıyla birlikte kapalı mekanlara girme zorunluluğu nedeniyle bir dizi yeni önlem gündeme gelecek.

Koronavirüse karşı alınan tedbirlerin, sonbaharla birlikte yeniden sıkılaştırılması için çalışmalar başladı. Yeni kararların, eylül ayının ikinci yarısından sonra alınacağı iddia ediliyor. Hastanelerde yoğun bakım doluluk oranlarının artması nedeniyle hazırlıklar da yoğunlaştı. Özellikle üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte, toplumsal hareketlilik de artacak. Veli ve öğretmenler arasında aşısızların sayısında azalma olacağı ve zorunlu PCR uygulamasının, bu kesimde aşı yaptıranların sayısını artıracağı öngörülüyor.

Tartışılan yeni önlemler ana hatlarıyla şöyle:

-Öneriler arasında aşı yaptırmayanlara PCR testi zorunluluğu getirilen alanların kapsamının genişletilmesi, AVM’lerin de bu kapsama alınması bulunuyor.

-Toplantılarda, kapalı mekanlar ve kamu kurumları için ‘ikili’ uygulamalar öngörülüyor.

-Dışarıya hizmet veren kamu kurumları, lokanta ve kafeler ile kütüphane gibi mekanlara aşısızlar için ayrı bölüm yapılması tartışılıyor. Bunların uygulanmasında güçlükler yaşanacağını dile getirenler de oluyor.

-Parasız yapılacak PCR testlerinin, bir süre sonra paralı olarak uygulamaya konulmasını dile getirenler de bulunuyor.

Koronavirüs Bilim Kurulu; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve YÖK Başkanı Erol Özvar’ın katılımlarıyla bugün saat 16:30’da bir araya gelecek. Toplantı sonrasında saat 19:00’da basın açıklaması yapılması bekleniyor.

twitter takip