Ömer Faruk Gergerlioğlu tahliye edildi!

%C3%96mer+Faruk+Gergerlio%C4%9Flu+tahliye+edildi%21;
ABONE OL

Milletvekilliği düşürüldükten sonra tutuklanan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, AYM'nin 'hak ihlali' kararının yerel mahkemeye ulaşması sonrası tahliye edildi.

Anayasa Mahkemesi (AYM), milletvekilliği düşürülen ve hakkında kesinleşen hapis cezası nedeniyle tutuklanan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun bireysel başvurusunu sonuçlandırmıştı. AYM, Gergerlioğlu’nun ‘seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı’ ile ‘kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı’nın ihlal edildiğine karar vermişti.

HDP'den yapılan açıklamada “Adalet mücadelemiz sonuç verdi. AYM kararı sonrası Milletvekilimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında tahliye kararı verildi. Milletvekillerimiz, yöneticilerimiz ve partililerimizle Sincan'a vekilimizi karşılamaya gidiyoruz” ifadeleri kullanılmıştı.

Gerekçeli kararın gönderildiği Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi de Gergerlioğlu'nun tahliyesine karar verdi. Kararın ardından, Gergerlioğlu, tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi’nden çıkarak tahliye oldu.

OĞLU "NEREDE KALMIŞTIK?" NOTUYLA PAYLAŞTI!

Oğlu Salih Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Artık özgür” diyerek babası ile bir fotoğrafını paylaştı. Ömer Faruk Gergerlioğlu ise Twitter hesabından “Nerede kalmıştık? :)” paylaşımı yaptı.

“AYM’YE HIZLI BİR SÜREÇİŞLETTİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Cezaevinden çıkan Gergerlioğlu, HDP Genel Merkezi’ne geçerek açıklamalarda bulundu. Gergerlioğlu, “Ben yerel mahkemede, İstinaf’ta, Yargıtay’da mağdur edileyim ardından hızlıca Meclis’te bu karar okunsun, ondan sonra son sığınacağımız yer Anayasa Mahkemesi ve o da ne kadar net, kesin bir karar verdi. Bu karar hem oy birliğiyle alınmıştır. 15’e 0 alınan bir karar. Buradan Anayasa Mahkemesi’ne teşekkür ediyorum. Çünkü çok hızlı bir süreç işletti” dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Anayasa Mahkemesi, milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun ‘siyasi faaliyette bulunma’ ve ‘ifade özgürlüğü’ hakkının ihlâl edildiğine 1 Temmuz’da oybirliğiyle karar vermişti. AYM, hak ihlâlinin ortadan kaldırılması için yerel mahkemeden Gergerlioğlu’nun tahliye edilmesinin istenmesine de karar vermişti.

‘Terör örgütü propagandası yapmakla’ suçlanarak 2 yıl 6 hapis cezası alan ve Yargıtay’ın kararı onamasının ardından milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu yaklaşık üç aydır Sincan F tipi cezaevinde bulunuyordu.

twitter takip