Orman yangınları 12. günde de sürüyor: Muğla'da 5 yangına müdahale devam ediyor

Orman+yang%C4%B1nlar%C4%B1+12.+g%C3%BCnde+de+s%C3%BCr%C3%BCyor:+Mu%C4%9Fla%E2%80%99da+5+yang%C4%B1na+m%C3%BCdahale+devam+ediyor
ABONE OL

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Yeniköy Termik Santrali’ne 4 kilometre mesafede yangının hâlâ sürdüğünü duyurdu.

Türkiye, 12 gündür orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Muğla'da 5 noktada devam eden orman yangınlarına sabahın ilk ışıkları ile havadan 39 helikopter, 6 uçak ile karadan Orman Genel Müdürlüğü’ne ait 342 arazöz, bin 843 personel, Türkiye’nin değişik illerinden gelen itfaiye ekipleri, su tankları ve gönüllüler ile müdahale sürüyor.

Twitter'dan açıklama yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, "Saat 12.04 itibariyle Fesleğen, Çiftlik, Bağdamları üçgeninde, Yeniköy Termik Santrali’ne 4 km mesafede yangın devam ediyor. Bölgede çok büyük önlemler alındı ve havadan etkin bir müdahale var. Rüzgar denize doğru estiğinden, yangın fazla genişleyemedi ancak; tehlike hâlâ sürüyor" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dayanışma anlayışı kapsamında orman yangınları için vakit kaybetmeden harekete geçen İzmir İtfaiyesi’nin ekibi, Bodrum’un Mazı Mahallesi'ndeki Kissebükü Koyu'nda rüzgarın da etkisiyle yayılan yangına ilk müdahale eden ekipti. İzmir İtfaiyesi Arama Kurtarma Afet İşleri Koordinatör Amiri Abdül Duyulur, “Eğer yangını kesmeseydik Bodrum merkeze kadar giderdi” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, çıkan yangınlarla ilgili son bilgileri paylaştı.

Bakan Ersoy, “Antalya, Bodrum ve Marmaris'te orman yangınları söndürüldü. Tarım ve Orman Bakanlığımız başta olmak üzere emeği geçen tüm Bakanlıklarımıza, kurumlarımıza ve halkımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

twitter takip