Sabah yazarları Mehmet Barlas ve Engin Ardıç alışverişe koşan vatandaşlara hakaret etti!

Sabah+yazarlar%C4%B1+Mehmet+Barlas+ve+Engin+Ard%C4%B1%C3%A7+al%C4%B1%C5%9Fveri%C5%9Fe+ko%C5%9Fan+vatanda%C5%9Flara+hakaret+etti%21;
ABONE OL

Cuma akşamı sokağa akın ederek, sokağa çıkma yasağı nedeniyle alışverişe koşan vatandaşlara hakaretler eden Sabah yazarları Engin Ardıç ve Mehmet Barlas, sosyal medyada tepki çekti. Gazeteci İsmail Saymaz da iki yazara 'Ayı da sizsiniz, gerizekalı da siz, lümpen de' karşılığını verdi.

30 büyükşehir ve Zonguldak'da haftasonu uygulanan sokağa çıkma yasağının Cuma akşamı geç saatlerde duyurulmasının ardından market ve fırınlara akın eden vatandaşlara Sabah yazarları Mehmet Barlas ve Engin Ardıç hakaret dolu ifadeler kullanan yazılar kaleme aldı.
 
İçişleri Bakanlığı'nın dün ve bugün uygunlanmak üzere aldığı sokağa çıkma yasağını Cuma akşamı saat 22:00 gibi açıklaması tepkilere neden olurken, panikleyen halk da evine erzak stoğu yapmak için market, bakkal, manav ve fırınlara akın etmişti.
 
Yasağın uygulamaya konulmadan bu kadar kısa bir süre önce duyurulması İçişleri Bakanlığı'na karşı tepkilere neden olurken iktidara en yakın gazetelerin başında gelen Sabah'ın yazarları Engin Ardıç ve Mehmet Barlas da, gece alışverişe çıkan vatandaşlara hakaretler eden yazılar kaleme aldı.
 
Vatandaşlara "Zeka özürlüler" diye hakaret eden Mehmet Barlas, "Yasak başlamadan önce gece yarısı sokakları, meydanları, marketleri dolduranları ise büyük çoğunluk Koronavirüs salgınını umursamadıklarına göre bunlar zeka özürlü olmalılar" ifadelerini kullandı.
 
Dışarı çıkan vatandaşlar için "Ayılar, alt tabaka, lümpenler" ifadeleriyle hakaret eden Engin Ardıç ise yazısında "Şimdi de, yasağı çiğneyen ayıları televizyondan gülerek izlemiyor muyuz?İşbu yasak alt tabaka için konulmuştur. Küçük burjuva yasaklara büyük ölçüde uyum sağladı. Yüksek sosyete, Şeyma hariç, olgun davranıyor. Ama onların evleri de geniştir. Arıza çıkaran lumpen proletaryadır" sözlerine yer verdi.
 
Engin Ardıç ve Mehmet Barlas'ın vatandaşı suçlayan ve hakaret eden bu yazıları sosyal medyada gündem olurken, "Durumu yanlış idare eden Bakanlık ya da iktidar değil vatandaş mı suçlu? Yalaka yazarlar iktidarı temizlemek için suçu vatandaşın üzerine atıyorlar. İşinizden olmamak için de bu kadar kendinizi küçültmeyin" gibi yorumlarda bulundu.
Sabah'ın iki yazarına bir tepki de, gazeteci İsmail Saymaz'dan geldi.
 
İsmail Saymaz, gece yarısı açıklanan bir sokağa çıkma yasağının başka ülkelerde de paniğe neden olabileciğini vurgulayan İsmail Saymaz, "Fakat böyle anlarda halkını aşağılayan “gazeteci” sadece bizde var" diyerek Ardıç ve Barlas'a, "Ayı da sizsiniz, gerizekalı da siz, lümpen de" cevabını verdi.
 
Engin ardıç geçen haftaki yazısında da; sokağa çıkma yasağı isteyenlerin hükümete tuzak kurduğunu söyleyerek iç savaş çıkarmak istediklerini yazmıştı. 
 
 
twitter takip