SGK’de 1 milyar liralık yolsuzluk!

SGK%E2%80%99de+1+milyar+liral%C4%B1k+yolsuzluk%21;
ABONE OL

Bazı ilaç ve tıbbi cihaz ödemelerinde SGK’nin 1 milyar TL’ye yakın zarara uğratıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

BirGün'ün haberine göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yürütülen "ilaç ve tıbbi cihaz soruşturması" sonucu Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) kamuyu zarara uğratan işlemleri gerçekleştiren sorumlular hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yürütülen "ilaç ve tıbbi cihaz soruşturması" sonucu SGK'de kamuyu zarara uğratan işlemlerle ilgili kurum müfettişlerinin gerekli tespitleri yaptığı belirtildi.

Söz konusu işlemleri gerçekleştiren ilgililer hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu kaydedilen açıklamada, "Kamu kaynaklarına zarar veren uygulamalara, usulsüzlüğe ve yolsuzluğa müsamaha gösterilmeyeceğini kamuoyuyla paylaşıyoruz" ifadesine yer verildi.

BirGün’ün detaylarına ulaştığı 1 milyar TL’lik yolsuzluk soruşturmasında, üniversite hastanelerinin, şirkete fazladan ödendiği belirtilen paraları, “Finansal yük” tanımlamasıyla kayıt altına aldığı öğrenilmişti.

Süleyman Soylu’nun kuzeni Mehmet Soylu’nun bir dönem ortağı olduğu firmayı da kapsayan “Finansal yük” tablosuna kaydedilen geri ödeme miktarının 20 milyon TL’yi geçtiği ortaya çıkmıştı.

twitter takip