Sokağa çıkma yasağı plansız geldi! Basılan gazeteler de ellerde kaldı!

Soka%C4%9Fa+%C3%A7%C4%B1kma+yasa%C4%9F%C4%B1+plans%C4%B1z+geldi%21;+Bas%C4%B1lan+gazeteler+de+ellerde+kald%C4%B1%21;
ABONE OL

Sözcü Gazetesi yayın yönetmeni Metin Yılmaz ansızın gelen sokağa çıkma yasağı ile gazetelerin dağıtılamamasına tepki gösterdi.

İçişleri Bakanlığı'nın dün akşam saat 22:00 civarında duyurduğu açıklama ile bugün ve yarın 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
 
Yasağın başlamasından sadece iki saat  gibi kısa bir süre önce duyurulan bu durum bir çok çalışma alanını etkiledi ve hazırlıksız yakalanmasına neden oldu.
 
Sokağa çıkma yasağı ile birlikte bakkal, market ve büfeler de iki gün kapalı olacak. Dün akşam basımı yapılan ve dağtıma hazırlanan gazeteler de bu nedenle bugün okuyucuya ulaşamadı.
 
Okuyucuların bir çoğu haberleri internet ya da televizyondan takip etse de, basılan gazeteler dağıtılamadığı için gazetelerin ellerinde kaldı.
 
Medya dünyasının tanınmış gazetecilerinden İsmail Saymaz da bu duruma dikkat çeken mesajlar paylaştı.
 
Dün akşam bu konuyla ilgili Sözcü Gazetesi yayın yönetmeni Metin Yılmaz ile konuştuğunu belirten İsmail Saymaz, 300.000 adet gazetenin basıldığını ancak dağıtımın nasıl yapılacağının belli olmadığını ifade etmişti.
 
İsmail Saymaz, daha sonrasında yaptığı yeni açıklama ile de, Metin Yılmaz ile sabah saatlerinde tekrar konuştuğunu ve gazetenin dağıtılamadığını bildirdi.
 
İsmail Saymaz'ın açıklamasına göre;  Metin Yılmaz dağıtım yapılamadığı için gazetenin ellerinde kaldığını ve belediyeden ücretsiz dağıtım için yardım isteyeceklerini söyledi.
 
Metin Yılmaz, " 12 Eylül’de bile gazete bayileri açıktı. İnsanlar gazete alabiliyordu. Böyle birşey görmedim" diyerek duruma tepki gösterdi.
 
twitter takip