Sputnik'ten sendikalı 24 gazetecinin işten çıkarılmasıyla ilgili açıklama: Tesadüf

Sputnik%E2%80%99ten+sendikal%C4%B1+24+gazetecinin+i%C5%9Ften+%C3%A7%C4%B1kar%C4%B1lmas%C4%B1yla+ilgili+a%C3%A7%C4%B1klama:+Tesad%C3%BCf
ABONE OL

Sputnik Ankara temsilcisi Elena Koçetkova, 24 sendikalı gazetecinin işten çıkarılmasıyla ilgili soL'a yaptığı açıklamada, sendikalı olmalarının bir tesadüf olduğunu söyledi.

Sputnik Türkiye'nin Ankara ve İstanbul ofislerinde çalışan, Türkiye Gazeteciler Sendikası'na üye 24 gazeteci işten çıkarıldı. 24 Temmuz günü grev kararı alınan ve toplu iş sözleşmesi sürecinin devam ettiği kurumda gelinen nokta, tamamı sendikalı olan işçilerin hukuksuzca işlerinden edilmesi oldu.

Sputnik Ankara temsilcisi Elena Koçetkova, soL haber portalından Hazal Güven'in sorularını yanıtladı. Koçetkova'ya göre işten çıkarılan işçilerin tamamının sendikalı olması bir tesadüf. Koçetkova, "Karar çok daha önce alındı" derken, sendikalı işçilerin listesinin de ellerinde bulunmadığını söyledi.

Koçetkova, soL'un "İşten çıkarılan 24 kişinin de sendikalı olması ve tam da yönetimle toplu iş sözleşmesi süreci devam ederken çıkarılmaları dikkat çekici. Yönetimin gerekçe olarak 'ekonomik küçülme' açıklaması yapmasını samimi buluyor musunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Rossiya Segodnya yönetiminde sendikalı işçilerin listesi mevcut değildir. Bu sebeple, sendikalı işçilerin kasten işten çıkarıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.

Ayrıca şunu da vurgulamak istiyoruz; şirketin yaklaşık 1,5 ay önce aldığı daralma kararı, iş verimliliği ve ekonomik sebeplere bağlıdır. Söz konusu karar, işçi sendikasının grev ilan ettiği 24 Temmuz tarihinden çok önce, 3 Temmuz'da alınmıştır.

Hem İstanbul hem Ankara'da yer alan Rossiya Segodnya bürolarındaki bütün faaliyetler, Türk yasalarına mutlak şekilde uygundur. Şirketin faaliyet gösterdiği yıllar boyunca hiçbir yasal düzenlenmeye aykırı faaliyette bulunulmamıştır.

Yeniden yapılanma ve daralma sürecinde, çalışanların kıdem, ihbar ve izin hakkı gibi bütün hak ve alacakları Türkiye Cumhuriyeti'nin ilgili kanunlarına harfi harfine uygun olarak eksiksiz şekilde ödenmiştir."

 

twitter takip