Süleyman Soylu'nun istifa nedeni bu mu? Eleştirileri Fahrettin Koca da haklı buldu!

S%C3%BCleyman+Soylu%E2%80%99nun+istifa+nedeni+bu+mu?+Ele%C5%9Ftirileri+Fahrettin+Koca+da+hakl%C4%B1+buldu%21;
ABONE OL

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, istifasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabul etmemesi sonucunda görevine dönerken, yaşanan kriz ile ilgili önemli bir detay ortaya çıktı.

Korona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağının geç açıklanması ve yaşanan izdihamlar nedeniyle eleştirilerin odağındaki isim haline gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, istifasının kabul edilmemesi sonucunda görevinde kaldı.
 
Soylu, Twitter hesabından “göreve devam” paylaşımı yaparken, aldığı istifa krizinin perde arkasına yönelik önemli bir detay ortaya çıktı. 
Yeniçağ Gazetesi'nden Fatih Ergin'in haberine göre; sokağa çıkma yasağının uygulanış şekli nedeniyle yoğun eleştiri alan Soylu’ya Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da eleştirilerde bulunduğu öğrenildi.
 
Sokağa çıkma yasağının iki saat önceden duyurulması nedeniyle yaşanan izdihamın virüsle mücadeleye darbe vurduğunu düşünen ve istifasını vermek isteyen bilim kurulu üyelerini güçlükle ikna eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Soylu’ya yapılan eleştirileri de haklı bulduğu belirtildi.
 
FAHRETTİN KOCA’NIN TEPKİSİ ETKİLİ OLDU!
 
Koca’nın hem istifa noktasına gelen Bilim Kurulu üyelerine hem de yakın çalışma ekibine Soylu’ya yönelik eleştirilerini yansıttığı kaydedildi. Bu durumu öğrenen Soylu’nun istifa kararı almasında, Koca’nın gösterdiği tepkinin de etkili olduğu kaydedildi. 
 
 
twitter takip