Türkiye'de gazeteciliğe ciddi zararlar veren Demirön'den, 'dünya çapında gazeteciler yetiştireceğiz' iddiası!

T%C3%BCrkiye%E2%80%99de+gazetecili%C4%9Fe+ciddi+zararlar+veren+Demir%C3%B6n%E2%80%99den,+%E2%80%99d%C3%BCnya+%C3%A7ap%C4%B1nda+gazeteciler+yeti%C5%9Ftirece%C4%9Fiz%E2%80%99+iddias%C4%B1%21;
ABONE OL

Demirören Medya ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında İstanbul'da bir 'medya lisesi' kurulması için anlaşma imzalandı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Demirören Medya Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören'in katılımıyla, "yeni nesil gazetecilerin yetiştirilmesini amaçlayan" Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin kurulması için iş birliği protokolü imzalandı.

İstanbul'da gerçekleştirilen törende konuşan Millî Eğitim Bakanı Özer, Demirören Medya Grup ile mesleki eğitimle ilgili çok önemli bir adımın atıldığını söyledi. Mesleki ve teknik eğitimde son yıllarda gerçekleştirilen paradigma değişimi çerçevesinde iş dünyasının ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli iş gücü yetiştirilmesini sağlamak üzere mesleki eğitimi dönüştürdüklerini söyleyen Özer,  "Bugün Bakanlığımız ve Demirören Medya Grubu arasında gerçekleştireceğimiz Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolünü de bu bağlamda değerlendiriyoruz.  Katkılarından dolayı Demirören Medya Grubu yöneticilerine şükranlarımı arz ediyorum. Bu iş birlikleriyle artık sektör temsilcileri mezunların kendilerine gelmelerini beklemiyor; en önemli dönüşüm, bu. Daha önceden sektör temsilcileri süreçlere hiç katılmadan mezunların kendilerine gelmesini beklerken artık biz eğitim verdiğimiz tüm alanlarda sektörün temsilcilerini mesleki eğitim süreçlerinin tamamına dâhil ediyoruz" dedi.

"Bugün yapımı için yola çıkmış olduğumuz Demirören Medya Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin de önümüzdeki yıl yüzde 1'lik başarı diliminden öğrenci alacağına inanıyorum" diyen Özer, "Demirören Ailesi ile bugün atmış olduğumuz adım, Türkiye'de mesleki eğitimle ilgili çok önemli bir halka, kritik bir halka teşkil ediyor" şeklinde konuştu.

'DÜNYA ÇAPINDA GAZETECİLER YETİŞTİRECEĞİZ'

Törende konuşan Yıldırım Demirören ise "Okulumuz, 2022 yılı Eylül ayında eğitim öğretime başlayacaktır. Öğrencilerimiz lise çağındayken gelecekteki meslek alanlarında eğitim alabilecekler. Yabancı kaynakları takip edebilen, dünya ile iletişim kurabilen öğrenciler yetiştirebilmek için okulun ilk yılında yabancı öğretmenlerce dil eğitimi verilecek. Dünya çapında gazetecilik yapabilecek gençler yetiştirmek, amacımızdır." dedi. 

twitter takip