Ümit Özdağ açıkladı: İkinci turda Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldık

%C3%BCmit+%C3%96zda%C4%9F+a%C3%A7%C4%B1klad%C4%B1:+%C4%B0kinci+turda+K%C4%B1l%C4%B1%C3%A7daro%C4%9Flu%E2%80%99nu+destekleme+karar%C4%B1+ald%C4%B1k
ABONE OL

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yaklaşık 1 saatlik görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ, Zafer Partisi Genel Merkezi’nde yaklaşık 1 saat görüştükten sonra kameraların karşısına geçti.

İki isim parti binası önünde ortak basın toplantısı düzenliyor. İlk konuşan isim Kemal Kılıçdaroğlu, ortak bir mutabakat metnine imza attıklarını ve seçim sonrası tekrar konuşup Türkiye'yi huzura kavuşturacaklarını söyledi.

Konuşmanın ardından etraftan "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganları atıldı.

Ümit Özdağ ise şöyle konuştu:

"Türkiye'nin en önemli, sorunu ülkemizde yaşayan 13 milyon sığınmacı ve kaçağın vatanlarına geri yolanmasıdır. Bu çözülmeden Türkiye'nin ekonomik sorunlarını aşması mümkün değildir.

Bir ülke 13 milyon sığınmacıyla ekonomisini, güvenliğini doğru bir çizgiye oturtamaz. Türk halkında vatanlarına geri yollamak için Zafer Partisi olarak destek istedik. Ancak medya ambargosu ve partimizin yeni kurulmuş olması vatandaşlara yeteri kadar ulaşmasını engelledi.

Bizi ziyaret eden Numan Bey bizden destek istedi. Sığınmacılar konusunu sorduk, anlattıkları sığınmacıların vatamlarına geri dönmesini içermiyordu. Kemal Bey ise Suriyelilerin vatanlarına dönmesi konusunda bizimle aynı fikirdeydi.

"KEMAL BEY'İ DESTEKLEME KARARI VERDİK"

1 sene içinde uluslararası hukuka uygun, insan haklarını gözeten, Suriyelilerin Suriye'deki güvenliğini sağlayacak, uyuştuyrucu çetelerini okulların önünden kurtaracak bir mdeol üzerinde kendisiyle fikir birliğine vardık ve Zafer Partisi olarak 2. turda Sayın Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı verdik.

1. turda Millet, Cumhur ve Ata İttifakI'na oy vermiş seçmnenlere çağrım şu: Anne ve babalarınızdan adığınız Türkiye'yi çcuklarına devretmek istiyorsanız, 'Göçmenistan' olmasını istemiyorsanız, Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verin."

twitter takip