Vefat haberinden sonra o sözleri yeniden gündem olunca tepki geldi: 'Ölmüş insan artık eleştirilmez'

Vefat+haberinden+sonra+o+s%C3%B6zleri+yeniden+g%C3%BCndem+olunca+tepki+geldi:+%E2%80%99%C3%96lm%C3%BC%C5%9F+insan+art%C4%B1k+ele%C5%9Ftirilmez%E2%80%99
ABONE OL

Nur Yerlitaş'ın hayatını kaybetmesinin ardından şehitler hakkındaki sözleri yeniden gündeme geldi. Bu sözleri nedeniyle Yerlitaş'ı yeniden eleştirenlere tepki ise ünlü şarkıcı Aydilge'den geldi.

Bir süredir tedavi gördüğü beyin kanseri hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden ünlü modacı ve moda programlarını juri üyesi Nur Yerlitaş'ın vefat haberinin ardından şehitler hakkında yaptığı açıklamada yeniden gündeme geldi. 
 
Nur Yerlitaş'ın 3 sene önce katıldığı bir davette Instagram üzerinden canlı yayın yapılırken söylediği "Ne yapayım Allah Allah şehitler mehitler aman yeter" sözleri büyük tepki çekmişti.
 
Yerlitaş, gelen tepkilerin ardından özür dileyerek söz konusu sözleri "Artık bu ülkede şehit vermeye kimsenin tahammülü kalmadı" anlamında söylediğini ifade etse de uzun süre eleştirilmekten kurtalamamıştı.
 
Nur Yerlitaş'ın vefat haberinin duyulmasının ardından da bu sözleri yeniden gündem oldu. Bazı sosyal medya kullanıcıları bu sözleri hatırlatarak "Seni şehitlerimize yaptığın saygısızlık ile hatırlıyoruz" gibi yorumlar yaptı. Bazı kullanıcılar benzer sözleri Nur Yerlitaş için söyledi.
 
Bu tarz yorumlara tepki ise şarkıcı ve söz yazarı Aydilge Sarp da geldi.  
 
Hayatını kaybetmiş bir insanın eleştirilmesinin doğru olmayacağını ifade eden Aydilge, "Ölmüş birini eleştirdiğiniz yerden vurursanız, orada bir durun derim. Çünkü o zaman eleştirdiğiniz şeyden ne farkınız kalır"açıklamasını paylaştı. 
 
 
twitter takip