Canan Kaya

Cezası istinafta onandı mı? İmamoğlu'nun avukatı, Abdülkadir Selvi'yi yalanladı!

ABONE OL

YSK Başkanı ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası kararının İstinaf Mahkemesi'nde onandığı öne sürülmüştü. İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, Medyakoridoru'na konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen seçimlerin iptal edilmesinin ardından bir basın açıklaması gerçekleştirmişti. İmamoğlu'nun, basın açıklamasında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı ve üyelerine "ahmak" ifadesiyle hakaret ettiği iddia edilmiş ve hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmişti. Bu gelişmenin ardından İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat ise Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nin kararını temyize taşımıştı.

28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hemen ardından, İmamoğlu hakkında verilen bu cezanın onanma ihtimali gündeme gelmeye başladı. Hatta Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nin cezayı onadığını yazdı.

Medyakoridoru'na konuşan avukat Kemal Polat, şu ifadeleri kullandı:

"Bizde yalnızca dosyanın sırasını beklediği bilgisi var. UYAP'ta da herhangi bir farklı kayıt yok. Şifahen de bize gelmiş yeni bir bilgi yok. Abdülkadir Bey bu iddiayı nereden çıkardı bilemiyorum."

 

twitter takip