Kulis: Yargıtay'ın Kaftancıoğlu kararının ardından, CHP'nin İstanbul İl Başkanlığı için kimlerin adı geçiyor?

Kulis:+Yarg%C4%B1tay%E2%80%99%C4%B1n+Kaftanc%C4%B1o%C4%9Flu+karar%C4%B1n%C4%B1n+ard%C4%B1ndan,+CHP%E2%80%99nin+%C4%B0stanbul+%C4%B0l+Ba%C5%9Fkanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1+i%C3%A7in+kimlerin+ad%C4%B1+ge%C3%A7iyor?
ABONE OL

Yargıtay'ın, 3 cezasını onamasının ardından siyasi yasaklı hale getirilen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yerine hangi ismin geleceği merak konusu olmuştu. Medyakoridoru, bu soruyu CHP kaynaklarına sordu.

Yargıtay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na “kamu görevlisine hakaret”, “devleti alenen aşağılamak” ve “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla verilen 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasını onadı. Denetimli serbestlik uygulamasından faydalanarak cezaevine girmeyen Kaftancıoğlu, kararın ardından siyasi yasaklı hale getirildi. Kaftancıoğlu, eğer bir siyasi partinin tüzel kişiliğini temsil eden görüntü verirse, denetimli serbestlik bürosu siyasi yasağa göre hareket etmediği gerekçesiyle infaz yakma hakkına sahip olduğundan, Kaftancıoğlu 12 aylık denetimli serbestlik sürecini cezaevinde geçirmek zorunda kalabilir. Bu riski göze almak istemeyen CHP yönetimi, Kaftancıoğlu'nun yerine gelecek isimle ilgili görüşmeler yürütmeye başladı.

Medyakoridoru'nun CHP kaynaklarından edindiği bilgiye göre; CHP istanbul İl Başkanlığı için CHP lideri Kemal KIlıçdaroğlu'na ilk olarak üç isim önerildi.İlk öneri Canan Kaftancıoğlu cephesinden geldi ve Kaftancıoğlu bu göreve CHP İstanbul İl Başkan Vekili Gülsüm Hale Özcömert Coşkun'un getirilmesini istedi. İkinci isim önerisi ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapıldı. İmamoğlu, bu görev için daha önce CHP'nin İstanbul İl Başkanlığı'nı yürütmüş olan Cemal Canpolat'ı önerdi. İstanbul'dan bu görev için tavsiye edilen bir başka isim de CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş oldu. Ancak CHP lideri, bu üç ismi de olumlu karşılamadı.

Ulaştığımız CHP kaynakları, Kılıçdaroğlu'nun bu görev için; seçimi sevk ve idare edebilecek, seçim güvenliği konusunda etkin çalışabilecek ve parti örgütlerine söz geçirebilecek bir profil arayışında olduğunu belirtiyor. Parti kaynakları, Kılıçdaroğlu'nun masasında şu an için 3 ismin yer aldığını, ancak bu isimlerle ilgili de henüz net bir karar verilmediğini ifade ediyor. Bu isimlerin ise CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem ve CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Yeşim Ağırman olduğu belirtiliyor.

Şimdi gözler, Kılıçdaroğlu cephesinden açıklanacak karara çevrilmiş durumda.

NE OLMUŞTU?

Canan Kaftancıoğlu'na 10 yıl önce sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar nedeniyle dava açıldı. Kaftancıoğlu ayrıca, sosyal medyadan da hedef gösterildi.

"Cumhurbaşkanına hakaret", "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret", "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılama", "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek", "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla 17 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandı.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 6 Eylül 2019'da karar açıklandı. Kaftancıoğlu "silahlı terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 yıl 6 ay, "kamu görevlisine alenen hakaret etme" suçundan 1 yıl 6 ay 20 gün, "Cumhurbaşkanına alenen hakaret etme" suçundan 2 yıl 4 ay, "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak" suçundan 1 yıl 8 ay, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan 2 yıl 8 ay olmak üzere toplam 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına mahkum edildi.

twitter takip