Medyakoridoru Özel: Cumhuriyet'in bulmacasında Aykut Küçükkaya sansürü!

Medyakoridoru+%C3%96zel:+Cumhuriyet%E2%80%99in+bulmacas%C4%B1nda+Aykut+K%C3%BC%C3%A7%C3%BCkkaya+sans%C3%BCr%C3%BC%21;
ABONE OL

Cumhuriyet gazetesinin bugünkü sayısında, cuma günü gazeteden istifa eden Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya'ya sansür uygulandı. Bulmaca sayfasında sorulan Küçükkaya sorusu, gazeteden çıkarıldı.

Geçtiğimiz günlerde mali gerekçeleri bahane göstererek sendikalı oldukları gerekçesiyle 8 gazeteciyi işten çıkaran Cumhuriyet gazetesi, bugün ise sansürle gündeme geldi.

İşine son verilen 8 gazetecinin sendika ile birlikte gazete binası önünde yaptığı eyleme destek veren, ardında da yönetimin aldığı kararla görevi değiştirilen gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, karara tepki olarak cuma günü görevinden istifa etmişti. Küçükkaya'nın, Twitter hesabından paylaştığı veda yazısı, bugünkü Cumhuriyet'in bulmaca bölümünde okurlara soru olarak yöneltilecekti. Ancak, gazete baskıya gitmeden önce bu sorunun ve Küçükkaya'nın fotoğrafının bulmacadan çıkarıldığı öğrenildi.

Medyakoridoru'nun ulaştığı bulmacanın ilk halinde, okurlara yöneltilen ilk sorunun "28 yıllık gazetem Cumhuriyet’e, “VEDA” zamanı. İşten atılan 8 arkadaşımla ilgili karardan geri dönülmediği için gazetemden ve 3 buçuk yıldır büyük bir onurla yürüttüğüm genel yayın yönetmenliğinden istifa ediyorum. Cumhuriyetçiler hepinizi çok seviyorum. Sen çok yaşa Cumhuriyet." diyerek veda eden fotoğraftaki gazetecimiz" olduğu görülüyor.

 

 

Ancak gazetenin bugünkü sayısına bakıldığında ilk sorunun sansürlenerek çıkarıldığı ve yerine "Resimde gördüğünüz başta TÜBİTAK ve M.I.T (ABD) olmak üzere Fransa, Birleşik Krallık ve Japonya'da olmak üzere birçok saygın araştırma kurumlarında görev yapan jeolog..." ifadeleriyle Aykut Barka sorusunun konulduğu görülmekte.

 

twitter takip