Buika konseri de polis baskınıyla engellenmeye çalışılmış!

Buika+konseri+de+polis+bask%C4%B1n%C4%B1yla+engellenmeye+%C3%A7al%C4%B1%C5%9F%C4%B1lm%C4%B1%C5%9F%21;
ABONE OL

Dünyaca ünlü İspanyol müzisyen Buika'nın İstanbul Maximum Uniq Açıkhava'da vereceği konsere de engelleme girişiminde bulunulduğu öne sürüldü.

Peş peşe gelen festival, konser yasakları ve şarkıcı Gülşen'in tutuklanmasının ardından yeni bir yasaklama girişimi iddiası daha gündeme geldi.

Müzik yazarı Enes Kudu'nun darkbluenotes.com'da kaleme aldığı yazısında ifade ettiğine göre; 27 Ağustos'ta İstanbul Maximum Uniq Açıkahava'da sahneye çıkan dünyaca ünlü İspanyol şarkıcı Buika'nın da konseri yasaklanmaya çalışılmış. Yazısında, konser sırasında kademeli olarak elektirk kesintisi yaşandığını, Buika'nın ise buna rağmen şarkılarını çıplak sesle söylemeye devam ettiğini belirten Kudu, sanatçının yaşananları şöyle anlattığını belirtti:

"Elektrikler tamamen geldikten sonra sahneye gelen birinin ardından Buika şarkıyı bitirdi ve konuşmaya başladı. Şunları söyledi : “Bunu anlatmayacaktım ama gündüz polis geldi ve bizi engellemeye çalıştı. Şu an sahneden inmek zorundayım o yüzden bu mecburen son şarkım olacak.  Tabii polislerin neden onları engellemek istediğinden bahsetmedi.

Bir iki şarkı sonra sahneye tekrar bir çocuk girdi ve Buika’ya bir not okuttu. Ardından Buika konserin gerçekleşmesinde katkıları olan iki kadını sahneye çıkardı ve onlara tüm seyirciler önünde teşekkür etti. Ve tüm bunlara rağmen seneye buraya tekrar geldiğinde Türkçe bir şarkı okumanın sözünü verdi. Uniq sahnesinde birçok konser ve etkinliğe gittim. İlk kez geç başlayan ve bir saat gibi kısa bir sürede biten bir konsere denk geldim. Bir gariplik vardı, anlamadım. Ama konseri Buika’nın şu sözleriyle hatırlayacağım : “Yarın sabah uyandığınızda muhteşem bir gece geçirdiğiniz hatırlayın çünkü ben öyle yapacağım.”

Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN...

 

Konserde yer aldığını söyleyen bir Twitter kullnaıcısı ise Buika'nın bu açıklama esnasında konserin engellenme talimatının 'Türk hükümetinden' geldiğini belirttiğini söyledi.

 

 

 

twitter takip