Dr. Şaban Kızıldağ'dan okurlarına üç yeni kitap müjdesi!

Dr.+%C5%9Eaban+K%C4%B1z%C4%B1lda%C4%9F%E2%80%99dan+okurlar%C4%B1na+%C3%BC%C3%A7+yeni+kitap+m%C3%BCjdesi%21;
ABONE OL

Teori ve pratiği ustaca buluşturduğu eğitici/eğlenceli üslubuyla milyonlarca insanın sevgisini kazanan Dr. Şaban Kızıldağ, birbirinden özgün içerikleriyle dikkat çeken üç yeni kitabıyla, geçtiğimiz hafta okurlarına yeniden merhaba dedi.

‘Mazeret Yok, Çıkış Var’ üst başlığı altında, üçleme şeklinde çıkan kitaplar, İletişimde Başarı, Liderlikte Başarı ve Hayatta Başarı isimlerini taşıyor. 
 
Akademisyen kimliğiyle üniversitelerde, profesyonellerin yol arkadaşı (koç & eğitmen) kimliğiyle iş dünyasında önemli hizmetler veren ve son yirmi yılda, iki milyonu aşkın insana ‘Eğitim için, gelişim için, değişim için ve daha güzel bir dünya için Mazeret Yok!’ dedirtmeyi başaran, Dr. Şaban Kızıldağ ‘Mazeret Yok, Çıkış Var’ üçlemesinin yazılma amacını şöyle özetliyor: 
 
“21.yüzyıl insanı, çağın gerektirdiği donanımlara sahip olmalı ve sorunlar üzerine konuşmak yerine çözümlere odaklanmalıdır. Hayatın içindeki engellere takılıp kalmak yerine çıkış yollarını bulmak için harekete geçen insan, çağının gerçeklerine uygun yaşayan insandır. ‘Mazeret Yok, Çıkış Var’ üçlemesi, bunların farkında olan ve çıkış yollarını bulma kararlılığı gösterenler için bir rehber niteliği taşımaktadır.”
 
 
Dr. Şaban Kızıldağ sözlerine şöyle devam ediyor: 
 
“İş hayatında ve özel hayatta başarının yolu, mazeret yok diyebilme cesaretini göstermek, çözümlere odaklanmak ve sürekli yeni çıkış yöntemleri aramaktır. Yakın gelecekte, ‘Mazeret yok, Çıkış Var’ diyebilenler bir adım öne çıkacak ve kendi alanlarında, büyük başarılara imza atacak. Bunu şimdiden öngörmek ve gereklerini yerine getirmek bir yerden başlamak gerekiyor. İşte bu kitaplar, o başlangıç noktası olacak...”
 
2 milyon insana ulaşan Mazeret Yok seminerlerinin başarılı olma nedeninin, benzerlerinden ayrışması olduğunu söyleyen Kızıldağ, bu eğitimlerin, hayatımıza dair sorunları tanımlamakla kalmadığını, her sorunun bir Çıkış Yolu olduğunu, eğer istersek o yolları bulabileceğimizi hatırlattığını ifade ediyor. Ayrıca, bize özgü seslerle, sözlerle, hikâyelerle, renklerle süslenen Mazeret Yok seminerlerinin; geçmişin bugünü nasıl etkilediğini kavramamıza, bugünün yarını oluşturmakta ne kadar belirleyici olduğunu anlamamıza yardım ettiğinin,  çıkışa giden yollarda önümüzü görmemizi, ayağımıza takılan taşları fark etmemizi sağladığının, zihinlerdeki karanlıkları aydınlatırken, yüzleri gülümsettiğinin ve kalplerde yepyeni bir kapı açtığının da altını çiziyor.
 
Dr. Şaban Kızıldağ, hayatın her alanında ‘mazeret yok’ diyebilme cesaretini gösterenlere ödül olarak yazdığını belirttiği ‘Mazeret Yok, Çıkış Var’ üçlemesini kaleme alma nedenini, Mazeret Yok seminerleriyle açılan o kapının ardındaki yeni kapıları göstermek olduğunu belirtiyor. 
 
Bu üçleme aynı zamanda, yaşadığımız her sorunun ayrı bir Çıkış Yolu olduğunu anlatmak, her geçilen kapının ardında başka kapılar da olduğunu müjdelemek ve o kapıları açan anahtarları sahiplerine vermeyi hedefliyor. Okurlarına, hangi mazeretlerden kurtulup hangi çıkışlara yönelmeleri gerektiğini anlatan bu üçleme, aynı zamanda ‘ilk anahtar’ niteliğini taşıyor.
 
“Bir yerden nasıl çıkılacağını bilmeyen insan, kendini ‘güvende’ hissedemez. Güvende hissedemeyense asla ‘özgür’ olamaz. Şu an bulunduğunuz konum ne olursa olsun, kariyer yolculuğunuza güvenle devam edebilmek, hedefinize özgürce ilerleyebilmek için, ihtiyaç duyabileceğiniz tüm olası çıkışları bilmeniz ve hatta gerektiğinde, kendiniz için veya liderlik ettiğiniz insanlar için ‘yeni’ çıkışlar tasarlayabilmeniz gerekiyor.” diyen Dr. Şaban Kızıldağ sözlerini şöyle noktalıyor: “Unutmayın; çağımız insanının en önemli görevi, içinde bulunduğu sorunları aşmak için gereken çıkış yollarını keşfetmektir. Bu üçleme, keşfe açık olan herkesi yenilikçi çıkış teorileriyle tanıştırıyor ve onlara stratejik önem taşıyan pratik ‘çıkış’ yolları gösteriyor.”
 
 
twitter takip