Hollywood için büyük gün yarın! Peki Oscar'a aday olan filmleri kaç kişi izledi?

Hollywood+i%C3%A7in+b%C3%BCy%C3%BCk+g%C3%BCn+yar%C4%B1n%21;+Peki+Oscar%E2%80%99a+aday+olan+filmleri+ka%C3%A7+ki%C5%9Fi+izledi?
ABONE OL

2021 Oscar Ödül Töreni (93. Akademi Ödülleri) ile yine sinema dünyasının yıldızları taçlandırılacak.

BBC Türkçe'de yer alana habere göre: bu yılın adayları, geçtiğimiz yıllardan farklı olarak izleyiciyle buluşmakta zorlanan filmlerdi. Bunda hem pandeminin, hem de her izleyici profiline uygun film yapma amacından uzaklaşma eğiliminin etkisi oldu.

Aday olan filmlerin çoğu, en çok izlenen filmler listelerinde yer bulmadı.

Belki dikkatinizi çekmiştir - bu yılın en iddialı yapımlarından biri olan ve 10 dalda adaylığı bulunan siyah beyaz film Mank, sinema tarihinin en iyi filmleri arasında sayılan Citizen Kane'in (Yurttaş Kane) nasıl çekildiğini anlatıyor.

Eski Hollywood'a bir saygı duruşu niteliği taşıyan film, Citizen Kane'in senaryo yazarı Herman J Mankiewicz'in hikayesi etrafında şekilleniyor.

İnternet üzerinden yayın yapan platformlardaki filmlerin ne kadar izlendiğini ölçmeyi hedefleyen Flix Patrol sitesine göre, Netflix'te yayınlanan Mank, son 12 ayın en popüler 500 filmi listesinde yoktu.

Flix Patrol, en çok izlenen 10 film listesinde ne kadar süre kaldıkları ve kaç ülkede izlendikleri gibi kategoriler üzerinden filmlere puan veriyor. Yöntem mükemmel değil belki ama elimizdeki en iyisi bu. Sinemadan farklı olarak, internetten yayın yapan platformların izleyici rakamlarına ilişkin güvenilir verilere ulaşmak zor.

Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...

twitter takip