OFF THE RECORD | Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, yeni kitabını Medyakoridoru'na anlattı!

ABONE OL

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici geçtiğimiz gün piyasaya çıkan 'medyanın ombudsmanı, saray'ın medyası' adlı yeni kitabını Medyakoridoru'nun YouTube kanalında yayınlanan 'OFF THE RECORD' programında anlattı.

Medyakoridoru'nun YouTube kanalında yayınlanan OFF THE RECORD'un ikinci bölüm konuğu Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici oldu.

Gazeteciliğe 40 yılını vermiş ve 9 yıl boyunca Hürriyet gazetesinin Okur Temsilciliği'ni yapmış olan Bildirici, yeni kitabı "medyanın ombudsmanı, saray'ın medyası" adlı yeni kitabının detaylarını anlattı.

Kitapta, Hürriyet'te Okur Temsilcisi olduğu dönemde yaşanan etik tartışmalarına yer veren Bildirici, olaylarda adı geçen isimlerin görüşlerini de aktardı.

Yazılarının defalarca sansüre uğradığını ancak önünde ya "gitmek" ya da "kalıp savaşmak" gibi iki seçeneğin bulunduğunu belirten Bildirici, ikinci seçeneği seçtiğini bu yüzden bazı şeylere göz yummak zorunda olduğunu ifade etti. Bu nedenle kendisinin de çok hatalar yaptığını söyleyen deneyimli gazeteci, Aydın Doğan'ın kitaba yönelik gösterdiği sert tepkiye de şaşırdığını dile getirdi.

Bildirici, röportajda Kanal D'nin referanduma "hayır" diyeceğini açıklaması nedeniyle işine son verdiği ekran yüzü İrfan Değirmenci ve ekibindeki Ertuğrul Albayrak'a o dönemde sahip çıkmadığı yönündeki eleştirilere de "OFF THE RECORD" aracılığıyla cevap verdi.

twitter takip