Google mesajlar, WhatsApp’a nasıl rakip olacak?

Google+mesajlar,+WhatsApp%E2%80%99a+nas%C4%B1l+rakip+olacak?
ABONE OL

ABD'li teknoloji şirketi Google, Mesajlar uygulamasını WhatsApp'a rakip yapacak yeni güncellemeyi tanıttı. Güncellemenin 2023 yılına kadar kullanıma sunulacağı belirtildi.

Google’ın Pixel cihazlar, Xiaomi, General Mobile ve saf Android kullanan telefonlar için sunduğu Google Mesajlar, günümüzde pek çok telefonda kullanılıyor. Android telefonlar arasındaki en popüler SMS uygulaması olan Mesajlar’ı iMessage için bir rakibe dönüştürmeyi amaçlıyordu.

Hatta sırf bu rekabete girebilmek için Google, RCS (Rich Communication Services) isimli özelliği kullanarak internet üzerinden mesaj ve dosya göndermeyi mümkün kılmıştı.

webtekno.com'da Oktay Refik Yıldırım'ın haberine göre geçen aylarda da mesajlar uygulamasına iMessage tepkilerinin görünebilmesini ekleyen ABD’li teknoloji şirketi, iMessage ile arasındaki yıkılmaz duvarı az da olsa yıkmıştı. Bugün ise mesajlar uygulamasına yakında gelecek özelliklerin bir listesi yayınlandı.

Google’ın RCS teknolojisi sayesinde Google Mesajlar kullanıcıları, tıpkı iMessage’da olduğu gibi birbirlerinin mesajlarına emoji ile tepki verebiliyordu. Ancak iMessage kullanıcılarının mesajlarına tepki veremiyor, sadece onların verdikleri tepkileri görebiliyordu. Bugün yapılan açıklamaya göre artık Android kullanıcıları da Apple kullanıcılarından gelen mesajlara emoji ile tepki verebilecek.

Ayrıca tıpkı iMessage’daki gibi grup sohbetlerinde kullanıcılar cevap vermek istedikleri mesajı kaydırarak istediği mesaja cevap verebilecek. Bu özelliği kullanmak için RCS kullanmanıza da gerek yok. Özellik yayınlandıktan sonra Google Mesajlar uygulamasını kullanıyor olmanız yeterli.

Mühendisler, uzun zamandır WhatsApp ve Telegram’da olan “gömülü YouTube videosu” özelliğini de mesajlar uygulamasına getirdiklerini belirtti. Bu özellik sayesinde arkadaşlarınızla mesajlaşırken size gönderilen bir videoyu izlemek için mesajlar uygulamasını terk etmenize gerek yok. Videonun bağlantısına dokunduğunuz anda videoyu açılır pencerede görüntüleyip bir yandan videonuzu izlerken diğer yandan da mesajlaşmaya devam edebileceksiniz.

twitter takip