YKS'daki bu soru öğrencilere Poyraz Karayel'i hatırlattı: 'Benim bildiğim tek Umman...'

YKS%E2%80%99daki+bu+soru+%C3%B6%C4%9Frencilere+Poyraz+Karayel%E2%80%99i+hat%C4%B1rlatt%C4%B1:+%E2%80%99Benim+bildi%C4%9Fim+tek+Umman...%E2%80%99
ABONE OL

YSK soru ve cevapları için sosyal medyada eğlenceli yorumlar yapılırken Coğrafya bölümündeki bir soru ise öğrencilere Poyraz Karayel dizisindeki Bahri Umman karakterini hatırlattı.

YKS'nin dün gerçekleşen ilk oturumuna giren öğrenciler zorlayıcı birçok soru ile karşılaştılar.

Coğrafya bölümünde yer alan "Dünya haritası üzerinde ortalama yaşam beklentisi yaş aralıkları renklendirilerek verilmiştir. Sarı renkli olan 75-79 aralığında olan ülkelerden hangisi aşağıdaki yanıtlar arasında yer almaktadır" sorusu sosyal medyada da gündem oldu.

Cevap anahtarından sorunun cevabının 'Umman' olduğunu öğrenen üniversite adayları Umman'ın dünya haritasında nerede olduğunu merak ederken bazı sosyal medya kullanıcıları ise Kanal D ekranlarında 2015- 2017 seneleri arasında 3 sezon yayınlanan 'Poyraz Karayel' dizisinin sevilen karakteri Bahri Umman'ı hatırladı.

Sosyal medyada soru ve cevaplar hakkında yorumlar yapan üniversite adayları "Bildiğim tek Umman Poyraz Karayel'deki Bahri Umman", "Umman ülke miymiş ben bir Poyraz Karayel'deki Bahri Umman'ı biliyordum", "Sınavda Bahri Umman'ı hatırladım" gibi yorumlar yaptı.

UMMAN ÜLKESİ NEREDE?

Güneybatı Asya ülkesi olan Umman Arap yarımadasının  güneydoğu kıyısında yer almaktadır. Kuzeybatısında Birleşik Arap Emirlikleri bulunur.  Batısında Suudi Arabistan güneybatısında ise Yemen vardır. Ülkenin güney ve kuzey kıyıları Hint Okyanusu, kuzeydoğusu ise Basra Körfezi ile çevrelenmiştir.  

twitter takip