Soylu'nun tavrına tepki! TGS'den Süleyman Soylu'ya: 'Haddinizi bilin'

Soylu%E2%80%99nun+tavr%C4%B1na+tepki%21;+TGS%E2%80%99den+S%C3%BCleyman+Soylu%E2%80%99ya:+%E2%80%99Haddinizi+bilin%E2%80%99
ABONE OL

TGS, Saygı Öztürk'ün bugünkü yazısını namussuzluk olarak değerlendirip sosyal medya hesabından eleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösterdi.

TGS (Türkiye Gazeteciler Sendikası) yazdığı köşe yazısı nedeniyle Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e sert bir tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirdi.
 
Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk, bugünkü yazısında; AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu'nun eşi Ali Ayvazoğlu hakkında bir yazı yazmış ve Ayvazoğlu'nun evlendikten sonra kamuda yükselişe geçtiğini ifade etmişti. Öztürk, Ayvazoğlu'nun Bahar Ayvazoğlu ile eşinden boşanıp evlendiğini de söylemişti.
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, Öztürk'ün bu yazısını namussuzluk olarak tanımlayarak; "İnsanlık görevimi yapıyorum. Saygı Öztürk’ün bu yazısı namussuzluktur. Bahar Hanım ahlaklı, faziletli bir kadındır. Ali Bey'e minnettarız Trabzon turizmini ayağa kaldırdı. Bugünden sonra bu namus düşmanını kim muhatap alırsa, gözümde aynı namussuzluğun ortağıdır, haysiyet celladıdır" açıklamasını yapmıştı.
 
 
Soylu'nun bu açıklamasına tepki ise, Gazeteciler Sendikası'ndan geldi.
 
Gazeteciler Sendikası, haberi beğenmediniz diye gazeteciye hakaret edemezsiniz diyerek Soylu için "Haddinizi bilin" mesajını yayınladı.
 
Öztürk'e bazı meslektaşlarından da destek geldi. Barış Yarkadaş, Saygı Öztürk'e "Saygı Öztürk, bu ülkenin namuslu kalemlerinden biridir. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun meslektaşımızı hedef alması ve hedef göstermesi kabul edilemez. AKP'nin gazetecilere yönelik tutumu, halkın haber alma hakkının engellenmesidir. Saygı Öztürk yalnız değildir" mesajıyla destek olurken, İsmail Saymaz da, Twitter hesabından "Sevgili Saygı Öztürk, namuslu, haysiyetli ve tertemiz bir gazetecidir" mesajını paylaştı. 
 
twitter takip