İyi Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik'in sahibi olduğu Yeniçağ gazetesiyle ilgili önemli bir gelişme meydana geldi.

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere: Belediyenin kaynakları Menzil'e değil, halka aktarılacak! Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere: Belediyenin kaynakları Menzil'e değil, halka aktarılacak!

Medyakoridoru'nun edindiği bilgiye göre; Yeniçağ Gazetecilik ve Matbaacılık Anonim Şirketi, bir süre önce konkordato talep etti ve gazeteye 2 Haziran 2021 tarihinde 3 ayrı kayyım atandı.

Edinilen bilgiye göre, kayyım atanan tek şirket Yeniçağ Gazetecilik değil. Aynı gruba bağlı olan ve ünlü erkek giyim markası Centone'yi bünyesinde barındıran 60 şubeli Sitil Çizgi Tekstil Anonim Şirketi'ne konkordato komiseri atandığı öğrenildi.

Konuyla ilgili Medyakoridoru'na bilgi veren gazete kaynakları, bir süredir Yeniçağ çalışanlarının maaşlarının ödenmediğini, ancak kayyımların yönetimi devralmasından sonra yavaş yavaş ödenmeye başlandığını da bildirdi.

KONKORDATO NEDİR?

İtalyanca 'concordato' kelimesinden dilimize geçen konkordato aslında 'iflas anlaşması' demek. İflas ertelenmesi kurumunun kaldırılması ile oluşan boşluğu doldurması için getirilmiş bir anlaşma çeşididir.

Konkordato aslında şirketlerin borçlarını yeniden yapılandırması için başvurdukları hukuki bir yöntem. Bu yöntem hem borçlunun hem de alacaklının menfaatlerini korumak üzere tasarlanmıştır. Resmi Gazete'de 'borçların yeniden yapılandırılması suretiyle iflasa tabi borçluların mali durumunun düzeltilerek iflastan kurtulmasını, diğer borçluların ise mali durumunun düzeltilmesini amaçlayan, alacaklıların da belirli bir tenzilatla veya vadede alacağına kavuşmasını sağlayan ve mahkemenin tasdikiyle taraflar açısından bağlayıcı hale gelen bir anlaşma' olarak açıklanan konkordatoyu gelin daha anlaşılır bir hale getirelim.

Konkordato basit bir tabir ile borçlunun iflastan kurtulması için alacaklılar ile hukuki bir düzlemde anlaşması ve borçlarının yapılandırılmasıdır.Bu anlaşma borçlunun vadesi geldiği halde borçlarını ödeyememesi ya da vadesinde ödeyememe riski altında bulunması durumunda alacaklının indirim yapması ya da fazladan vade vererek borçluyu iflastan kurtarması üzerine yapılan, bir çeşit iflası önlemek adına taviz vermedir.

Ancak her borçlu konkordato ilan edemez.Bu yöntem yalnızca finansal yapıları bozulmuş ve finansal sıkıntı ortadan kalktığında borçlarını ödemeye devam edecek kurumlar için kullanılabilir. Konkordato'nun başlayabilmesi için borçlunun talepte bulunması gerekir ve borçlu alacaklılara iyi niyetli ve dürüst olduğunu kanıtlamak zorundadır.Talep alacaklılar tarafından kabul edilirse hukuki süreç başlar ve yalnızca mahkemece tasdik edilirse borç indirimi ya da vade uzatma gibi anlaşma şartları geçerlilik kazanır.