1 Haziran'dan itibaren hayata geçirilen yeni normalleşme kararlarında yine müzik sektörü göz ardı edildi ve kaderine terk edildi. 14 aydır maddi zorluklarla mücadele eden müzik camiasında 100'ün üzerinde müzisyen intihar etti. Birçok müzisyen hala büyük maddi darboğazla boğuşmaya devam ediyor...

Peki, şimdiye kadar hangi zorlukları yaşadılar, bundan sonra nasıl ayakta kalacaklar? Devleti yönetenlere hangi çağrıyı yapıyorlar?

Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı, öldürülmeden önce yazmıştı... Medya Koridoru, Barnabas'ın mezarını görüntüledi! Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı, öldürülmeden önce yazmıştı... Medya Koridoru, Barnabas'ın mezarını görüntüledi!

Medyakoridoru'nun YouTube kanalına konuk olan SATTAS'ın kurucusu ve vokalisti Orçun Sünear'la konuştuk...

Sünear'ın, açıklamalarının bir bölümü şöyle:

'EN UFAK BİR GÜRÜLTÜDE MÜZİK SUSUYOR'

Pandemi başladığı günden bu yana Bodrum'da yaşıyorum. İlk başlarda hiçbirimiz bu denli ciddi bir salgınla karşı karşıya olduğumuzu bilmiyorduk elbette. Bir süre sonra zulme, daha sonra da karanlığa dönmeye başladı. İnşaat sektörü hariç, herkes bu salgından etkilendi. Ülkede en ufak bir gürültüde de müzik susuyor ne yazık ki.

'BAŞIMIZDAKİLER DEVLETİ YÖNETEMİYOR, BİZ DE BUNUN ACISINI ÇEKİYORUZ'

Pandemi hepimizde gerçekten korkunç bir psikoloji yarattı hepimizde. İki buçuk ay önce çocukluk arkadaşım kendini öldürdü... O ben de bardağı taşıran son damla oldu. Artık gerçekten psikolojim iyi değil, hiç iyi değil. Devletin başındakiler devleti yönetemiyorlar, biz de bunun acısını çekiyoruz. Tamamen yok hükmündeyiz.

Müzisyenler aç hikayesi değil konu sadece esasında, ülke müziğe aç. Bu daha büyük bir garabet. '

Tamamına şuradan ulaşabilirsiniz...