KRT, 'Çalışan Gazeteciler Günü'nde genç gazeteciyi işten çıkardı, Faruk Bildirici'nin görevine son verdi!

KRT,+%E2%80%99%C3%87al%C4%B1%C5%9Fan+Gazeteciler+G%C3%BCn%C3%BC%E2%80%99nde+gen%C3%A7+gazeteciyi+i%C5%9Ften+%C3%A7%C4%B1kard%C4%B1,+Faruk+Bildirici%E2%80%99nin+g%C3%B6revine+son+verdi%21;
ABONE OL

KRT TV, bir yıldır güvencesiz olarak çalıştırdığı editör Mert Şişman'ın görevine son verdi.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'e yakınlığıyla bilinen mimar Fırat Bozfırat'ın satın aldığı KRT TV'yle ilgili işten çıkarma haberleri ve önemli iddialar gündeme geldi.

-TIKLAYIN - EPSTEİN'İN TÜRKİYE'DEN ÇOCUK KAÇIRDIĞI İDDİALARI DOĞRU MU?

Kanal, el değiştirdikten sonra daha önce de KRT TV'de yöneticilik yapan Serdar Akinan bu kez Genel Müdür koltuğuna oturmuştu. Geçtiğimiz günlerde de kurumdan Dijital Medya Genel Yayın Yönetmeni Cihan Güner ile Haber Koordinatörü Barış Can istifa etmişti. Güner, istifasının ardından sosyal medya hesabından "Gazeteciysen boyun eğmeyeceksin boyun eğeceksen gazeteciyim demeyeceksin" yazılı bir görsel paylaşmıştı.

Bu istifaların ardından krttv.com.tr'de yaptığı bir haber nedeniyle savunması istenen genç gazeteci Mert Şişman da işten çıkarıldı. 

Haksız bir şekilde işten çıkarıldığını iddia eden Şişman, yaklaşık bir yıldır krttv.com.tr'de çalıştığını ancak sadece bir ay sigortasının yatırıldığını ifade etti. Şişman, işten çıkarıldığını 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde e-Devlet’e girince öğrendi ve aktardığına göre kendisine herhangi bir yazılı veya sözlü bildirim yapılmadı.

 

Şişman, krttv.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Pınar Keleş'e yazılı olarak şu savunmayı verdi:

"KÜLTÜR RADYO VE TELEVİZYON YAYINCILIĞI ANONİM ŞİRKETİNE

28.12.2023 tarihli savunma isteğinize istinaden,

Ben gazeteciyim. Birçok haber kaynağından beslenirim. Bu haber kaynakları başta ajanslar, sosyal medya ve güvenilir isimlerdir. Bu noktada geçmişte de yaptığım gibi haber değeri gördüklerimi 'bağımsız ve tarafsız' şekilde sitede haberini yaparım ve ardından da paylaşırım. Bana sadece çalıştığım kurumdaki yöneticiler "haber al-alma" önerisinde bulunabilir. Diğerleri haber kaynağımdır. Burada aldığım haberin sorumluluğu benimdir. Haberin 'kimden geldiği, kaynağı' tartışması abesle iştigaldir. Burada 'haberi, haberin konusunu, değerini' konuşmayı yeğlerdim.
Haberlerin nasıl alınacağı, paylaşılacağı ve yayın politikası hakkında tarafıma açık bir bilgilendirme yapılmamıştır. Ben de söz konusu haber ve paylaşımda bana eskiden öğretildiği gibi ve yaklaşık bir senedir www.krttv.com.tr’de icra ettiğim editörlük üzerine gazetecilik görevimi yerine getirdim.

'GAZETECİ HABER YAPTIĞI İÇİN CEZALANDIRILAMAZ'

Meslek büyüklerime mesleğe yeni adım atan biri olarak, "Gazeteci, haber yaptığı için cezalandırılamaz. Gazeteci haber kaynağını açıklamaya zorlanamaz." ilkelerini hatırlattığım için üzgünüm.

'AKP İKTİDARININ YAPTIĞI BASKININ VE SANSÜRÜN BİR BENZERİDİR'

Bu yapılanlar AKP iktidarının 21 yıldır gazetecilere yaptığı baskının ve sansürün bir benzeridir. Tüm baskı ve sansürleri kabul etmiyorum. Yaptığımın "suç" veya "ayıp" olduğunu ve savunmamın istenilmiş olmasını doğru bulmuyorum.

'MOBBİNG OLDUĞUNU BELİRTMEK İSTERİM'

Haber girişimin engellenmiş olması, telefonlarıma ve mesajlarıma cevap verilmemiş olmasının da mobbing olduğunu belirtmek isterim. Bir çocukluk hayali olarak başladığım mesleğimi icra etmek tek arzumdur.

Bilgilerinize sunarım."

FARUK BİLDİRİCİ’NİN OMBUDSMANLIK GÖREVİNE VE YAZILARINA SON VERİLDİ

KRT TV ayrıca kanalda ombudsmanlık görevi yapan Faruk Bildirici’nin görevine ve yazılarına da son verdi. Bildirici’nin son yazısını 18 Aralık’ta kaleme aldığı görüldü.

Medyakoridoru'nun ulaştığı Bildirici, işine son verildiğini doğrulatken, görevine son verilme gerekçesiyle ilgili kendisine herhangi bir açıklama yapılmadığını söyledi.

"ARŞİVDEN HABERLER SİLİNİYOR" İDDİASI!                      

KRT TV'nin yeni yönetiminin web sitesinin arşivinden çok sayıda haberi sildiği ve haber kaldırmaların devam ettiği de iddia ediliyor.

Bu iddiaları sorduğumuz KRT TV Genel Müdürü Serdar Akinan ise sorularımıza henüz bir yanıt vermedi.

 

twitter takip