Burhan Şeşen: Kültür Bakanı, saatlerin 24:00'a çekilmesi konusunda kabineye görüş sunacak

ABONE OL

Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) Başkanı Burhan Şeşen, müzik sektörünün normalleşmesiyle ilgili Ankara'ya gerçekleştirdiği ziyaretin detaylarını ilk kez Medyakoridoru'nun YouTube kanalında Canan Kaya'ya anlattı.

Haziran ayı boyunca uygulanacak olan kademeli normalleşme kararlarıyla birlikte yaklaşık 16 aydır normalleşemeyen müzik sektörü yine kaderine terk edildi. Canlı performans yapılan mekanlar açılamadığı ve sokağa çıkma yasakları saat 22:00'da başladığı için müzik emekçileri mesleklerini icra edemiyor ve maddi açıdan zorlu günler geçirmeye devam ediyor. 

Bu süreçte devletten tam anlamıyla maddi destek bulamayan müzisyenler, kademeli normalleşme döneminde mekanların kapanma saatlerinin saat 21:00'dan 24:00'a alınmasını talep ediyor. "Gözünü Yumma, Sahneye Sahip Çık" kampanyası ile alınan kararlara tepki gösteren müzisyenler, taleplerinin bir an önce karşılanmasını bekliyor.

Geçtiğimiz günlerde müzik sektörünün normalleşmesi için Ankara'ya ziyaret gerçekleştiren Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) Başkanı Burhan Şeşen, gerçekleştirdği görüşmenin detaylarını Medyakoridoru'nun YouTube kanalında anlattı.

Şeşen, 10 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilecek olan kabine toplantısında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un mekanların kapanış saatlerinin 24:00'a çekilmesi konusunda görüş sunacağını belirtti.

 

 

twitter takip