ÖZEL HABER - Mustafa Balbay'ın yönetiminde yeni bir dijital gazete kuruldu!

%C3%96ZEL+HABER+-+Mustafa+Balbay%E2%80%99%C4%B1n+y%C3%B6netiminde+yeni+bir+dijital+gazete+kuruldu%21;+
ABONE OL

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay'ın Yayın Kurulu Başkanlığı'nı üstlendiği Gazete Durum, yayın hayatına başladı. Aynı zamanda Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi olan Balbay'ın, bu görevinden de ayrıldığı öğrenildi.

Dijital habercilik alanına yeni bir mecra katıldı.

Medyakoridoru'nun edindiği bilgiye göre; Cumhuriyet gazetesi köşe yazarı ve CHP eski milletvekili Mustafa Balbay'ın Yayın Kurulu Başkanlığı'nı üstlendiği Gazete Durum, yayın hayatına başladı. Balbay'ın, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği görevinden istifa ettiği, ancak Cumhuriyet'teki köşe yazılarına devam edeceği öğrenildi.

Eski CHP'li Av. Ömer Lütfi Avşar'ın sahibi olduğu AZE Medya A.Ş. çatısı altında bulunan Gazete Durum, dijital olarak yayın yapacak. Dijital gazeteye ek olarak ayrıca aynı ismi taşıyan YouTube kanalı da yakın bir tarihte yayına başlamaya hazırlanıyor. 

AZE Medya Çatısı altında aynı zamanda AZE Haber Ajansı, YaDe Yayınları ile kuruluş aşamasında olan AZE Bilgi Vakfı ve AZEV Eğitim Akademisi de bulunuyor. Yayınların, Danışma ve Yayın Kurulu Üyeleri ise gazeteci Nur Batur, Prof. Dr. Bülent ÇAPLI, Prof. Dr. Üstün DÖKMEN, gazeteci Yusuf Kanlı ve Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan oluşuyor.

 

 

twitter takip