212'li olmayan gazeteciler de aşı olmaya başladı! İşte, aşı programına alınan kurumlar

212%E2%80%99li+olmayan+gazeteciler+de+a%C5%9F%C4%B1+olmaya+ba%C5%9Flad%C4%B1%21;+%C4%B0%C5%9Fte,+a%C5%9F%C4%B1+program%C4%B1na+al%C4%B1nan+kurumlar
ABONE OL

Sağlık Bakanlığı'nın yalnızca basın kartlı gazetecilere aşıda öncelik vermesi tepkilere neden olmuştu. Haberciler Platformu ise 212'li olmayan gazetecilerin de aşılanması için İletişim Başkanlığı ile görüşmeler yürüttüklerini açıklamıştı.

Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs Covid-19 aşılama programının öncelikli grubuna gazetecileri de dahil etmişti. Ancak bu gruba alınan gazetecilere basın kartı şartı konulmuş ve bu uygulama medyada büyük tepki toplamıştı.

Geçtiğimiz nisan ayında görüştüğümüz Haberciler Platformu'ndan gazeteci Mehmet Altunışık ise 212 Sayılı Basın İş Yasası’na tabi olmayan ve basın kartı taşımayan gazetecilerin de aşılanması için İletişim Başkanlığı ile görüşmeler yürütmeye başladıklarını, mayıs ayı içerisinde de aşılama çalışmalarının başlayacağını duyurmuştu.

Medyakoridoru'nun edindiği bilgiye göre; bu uygulama mayısın ilk haftalarından itibaren hayata geçirilmeye başlandı. İnternet sitesi, gazete ve televizyon kurum yetkililerinin Sağlık BaKanlığı'na sundukları listelere göre yapılan aşılama programında, pek çok medya kurumundan gazeteci ilk doz aşılarını oldu.

İşte, 212 Sayılı Basın İş Yasası’na tabi olmayan gazetecilerin aşı programına alındığı kurumlardan bazıları:

DW Türkçe

TELE 1

Medyascope

Günaydın

BirGün

Evrensel

Duvar

T24

Artı Gerçek

 

twitter takip