Eski Merkez Bankası Başkanı'nı, 'televizyonda rezil etmekle' tehdit eden kanal sahibi kim?

Eski+Merkez+Bankas%C4%B1+Ba%C5%9Fkan%C4%B1%E2%80%99n%C4%B1,+%E2%80%99televizyonda+rezil+etmekle%E2%80%99+tehdit+eden+kanal+sahibi+kim?
ABONE OL

Eski Merkez Bankası Başkanı Yaman Törüner'in 'Yorumlu Hatıralar' adlı yeni kitabındaki o bölüm dikkat çekti.

1994-1996 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın Başkanlığını yürüten Yaman Törüner'in "Yorumlu Hatıralar" adını verdiği kitabı geçtiğimiz günlerde MD Basım etketiyle okurla buluştu. Aynı zamanda İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkanlığı ve 53'üncü Hükümet'in Devlet Bakanı görevlerinde de buluann Törüner, bu kitabında kişisel anılarına yer verdi.

Törüner'in, kitapta bir dönem Hürriyet'te ekonomi yazıları kaleme alan Erdal Sağlam'ın kendisiyle ilgili yazdığı eleştirel yazıya yanıt verdiği bölüm ise medya açısından oldukça dikkat çekici. Törüner, Sağlam'ın iddialarına yanıt verirken, "İlk kez açıklıyorum" dediği bölümde aynı zamanda televizyon kanalı da olan bir banka sahibinin kendisini tehdit ettiğinden bahsediyor.

Törüner, isim vermeden anlattığı o olaya kitapta şu sözlerle yer veriyor:

"Şimdi ilk kez açıklıyorum. Benim dönemimde atılan iki sopa oldu. 

Bunlardan birincisi, sahibinin aynı zamanda televizyonu da olan bir banka ile ilgili. Bankalar ve piyasa kapanmıştı, saat 19:00 civarında idi. Banka, bu saatte bir açığı nedeniyle bizden borç para istedi. İşte, meşhur %1000 faiz o banka ve bu işlem için uygulandı. Banka bizi yüksek faiz uygularsak televizyonda rezil edecekleri konusunda tehdit etmişti. Merkez Bankası'ndaki bütün konuşmalar kayda alındığı için bu tehdit de kayda girdi. Ama yine de faiz indirimi yapılmadı. Ancak, bankanın ödemelerini yapmamasına seyirci de olmadık. Bankanın sahibi televizyoncu da bizi yemek için her fırsatı kullandı."

twitter takip