Milliyet Gazetesi'nin arşivi sessiz sedasız kaldırıldı!

Milliyet+Gazetesi%E2%80%99nin+ar%C5%9Fivi+sessiz+sedas%C4%B1z+kald%C4%B1r%C4%B1ld%C4%B1%21;
ABONE OL

Yazar ve araştırmacı Behlül Özkan, sosyal medya hesabından Milliyet Gazetesi'nin 50 yıllık dijital arşivine ulaşamadığını yazdı. Edinilen bilgiye göre, bir süredir erişimi sıkıntılı olan arşiv, tamamen kapandı. Tekrar açılıp açılmayacağı konusunda henüz bir bilgi yok.

Yazar ve araştırmacı Behlül Özkan, sosyal medya hesabından Demirören Medya Grubu çatısı altında bulunan Milliyet Gazetesi'nin 50 yıllık dijital arşivine ulaşamadığını duyurdu ve "Hiçbir açıklama yapmadan kaldırdığınız için sizi tebrik ediyorum. Gayet güzel işleyen sistemini önce bozdunuz, ardından da imha ettiniz. Size de bu yakışırdı zaten" dedi. Medyakoridoru'na bilgi veren gazete kaynakları ise arşive bir süredir erişim sıkıntısı yaşandığını, kısa bir süre önce de tamamen kapatıldığını söylüyor.

Bir kullanıcı, yaptığı yorumda, "alt yapı sorunu" nedeniyle arşive ulaşılamadığını ancak açılacağını söylerken, birçok kullanıcı Milliyet yönetimine e-posta yollayarak durumu sorduklarını ancak bir cevap alamadıklarını söylediler. 

Özkan da "Sitede tek bir açıklama yok. Günlerdir atılan emaillere cevap vermiyorlar. Umarım size söylenen gibidir" açıklamasını yaptı. 

Sosyal medyada "geçmiş silinmeye çalışılıyor" yorumları yapılırken, edinilen bilgiye göre, erişimde bir süredir sıkıntı yaşanılan arşiv, tamamen kapandı. Tekrar açılıp açılmayacağı konusunda henüz bir bilgi yok.   

twitter takip