Ne KRT, ne de Halk TV... Olay TV'nin hangi frekansı alacağını Medyakoridoru açıklıyor!

Ne+KRT,+ne+de+Halk+TV...+Olay+TV%E2%80%99nin+hangi+frekans%C4%B1+alaca%C4%9F%C4%B1n%C4%B1+Medyakoridoru+a%C3%A7%C4%B1kl%C4%B1yor%21;
ABONE OL

25 Aralık'ta yayına veda edeceğini ilk olarak Medyakoridoru'nun duyurduğu Olay TV'nin, önce KRT TV, ardından da Halk TV'nin frekansını alacağı iddia edilmişti. Bu iki iddia da gerçeği yansıtmıyor. Peki Olay TV, hangi kanalın frekansını almak için görüşmeler yürütüyor?

İlk kez Medyakoridoru'nun duyurduğu Olay TV'nin 25 Aralık'ta yayına veda edeceği haberi, gündeme bomba gibi düşmüştü. Bu gelişmenin ardından yine okurlarımıza duyurduğumuz Olay TV'nin yeni bir frekans ve farklı bir isim arayışı ise 150'nin üzerindeki çalışanın akıbetinin ne olacağıyla ilgili önemli bir ipucu vermişti. 

PEKİ OLAY TV HANGİ FREKANS ÜZERİNDEN YAYINA DEVAM EDECEKTİ?

Bu soru dillendirilmeye başlandığı anda ilk olarak KRT TV'nin frekansını almak için görüşmeler yürütüldüğü iddiası ortaya atıldı. Ancak, Medyakoridoru'nun ulaştığı kanal yetkilileri bu iddiayı kesin bir dille yalanladı.

HALK TV'Yİ Mİ ALACAK?

Kısa bir süre sonra gündemi bir başka iddia meşgul etmeye başladı. Söylentiye göre, KRT TV'yi almaktan vazgeçen Olay TV, yönünü Halk TV'ye çevirmişti. Bu haberin de dolaşımda kalma süresi kısa sürdü ve iddiayı bizzat Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu şu tweet'le yalandı:

 

O FREKANSLARI MEDYAKORİDORU AÇIKLIYOR!

Kanalın mevcut kadroyla, ancak farklı frekans ve yeni bir isimle yoluna devam edeceğini bilgisine ilk ulaşan Medyakoridoru, Olay TV'nin hangi frekansları almak için görüşmeler yürüttüğü detayına da ulaştı.

Edindiğimiz bilgiye göre; frekans için ilk olarak 2016 yılında yayına veda eden İMC TV'yle görüşüldü. Bu görüşmeden henüz net bir sonucun çıkmadığı belirtilirken, alternatif olarak görüşülen frekans ise tv100'ü de bünyesinde bulunduran 3N Medya çatısı altında yayın yapan Bizimev TV... Medyakoridoru'na bilgi veren kaynaklar, Bizimev TV yetkililerinin bu satışa olumlu baktığı, önümüzdeki süreçte Olay TV'nin yeni frekansının Bizimev TV'nin olabileceğinin güçlü bir ihtimal olduğunu vurguluyor. 

25 ARALIK CUMA GÜNÜ EKRANI KARARIYOR!

Bu arada mevcut patron Cavit Çağlar'ın tüm hisselerini alarak çekildiği, yeni dönemde kanalın sahibi olarak Çağlar'ın ortağı Trabzonlu iş insanı Hüseyin Köksal'ın anılacağı da gelen bilgiler arasında. Bugün mevcut frekans üzerinden son yayınını yapacak olan kanal, saat 19:00'da ekranını karartacak. 150'nin üzerindeki çalışanın ödemelerinin ise bugün yapılması bekleniyor...

twitter takip