Yeldana Kaharman'ın şüpheli ölümünü ilk duyuran gazeteci Sedat Sur'dan mesaj var!

ABONE OL

2019 yılında Elazığ'daki evinde ölü bulunan Kazakistan uyruklu gazeteci Yeldana Kaharman'ın otopsi raporuna ulaşan gazeteci Baransel Ağca, Medyakoridoru'nun YouTube programı 'OFF THE RECORD'a konuştu.

28 Mart 2019 tarihinde Elazığ'daki evinde ölü bulunan Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi ve bölgenin yerel televizyonu Kanal 23'te Maksat Gezmek adlı programın sunucusu Kazakistan uyruklu Yeldana Kaharman'ın otopsi raporuna ulaşan gazeteci Baransel Ağca Medyakoridoru'na konuştu.

Otopsi raporunu paylaştıktan sonra çok sayıda tehdit mesajı aldığını söyleyen Ağca, Yeldana'nın ailesiyle yaptığı son görüşmeyi de ilk kez Medyakoridoru'nun YouTube kanalında aktardı.

Yayında, Medyakoridoru Genel Yayın Yönetmeni ve OFF THE RECORD programının sunucusu Canan Kaya ise Yeldana Kaharman'ın ölümüyle ilgili Elazığ AKP milletvekili Tolga Ağar'ın tecavüzüne uğradığı iddialarını ilk kez gündeme taşıyan gazeteci Sedat Sur'ın mesajını paylaştı. Sur, olay tekrar gündeme geldikten sonra ilk kez Medyakoridoru'na açıklama yaptı.

OLAYIN GEÇMİŞİ:

Elazığ’da yaşayan 21 yaşındaki Kazakistanlı Yeldana Kaharman isimli kadın, evde şüpheli şekilde yaşamını yitirmiş olarak bulunmuştu. Vücudunda darp ya da kesik izi bulunmayan 21 yaşındaki Kaharman'ın intihar ettiği iddia edilmiş, ölümün AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar ile ilişkisi olduğu iddiaları ortaya atılmıştı.  İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği konuyla ilgili haberlere erişim engeli getirmişti.

Olayı kamuoyuna ilk dyuran gazeteci Sedat Sur'un Twitter hesabından yayınladığı iddialara göre; Yeldana Kaharman ölmeden bir gün önce AK parti Elazığ Milletvekili Tolga Ağar'ın tecavüzüne uğradı. Kaharman'ın ölümünde ise şüpheler var. Elazığ'da yayın yapan Kanal 23 TV'de çalışan Yeldana Kaharman'ın 28 Mart 2019'de Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın da oğlu olan AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar tarafından röportaj bahanesiyle Dersim/Pertek ilçesine çağrıldığını ve burada tecavüze uğradığını iddia eden Sedat Sur genç kız karakola gittikten sonra Mehmet Ağar'ın da oğlunu bölgeden helikopter ile aldırdığını ifade etmişti. Evine gönderilen Yeldana'nın ertesi gün ölü bulunduğunu ve ölümünün kayıtlara intihar olarak geçtiğini söyleyen Sedat Sur bu ölümün şüpheli olduğunu öne sürmüştü.

Sur, Elazığ çevresinde bu konunun bilindiği ancak devletin korkusundan herkesin sessiz kaldığını da dile getirmişti. Gündem yaratan bu açıklamalar, kullanıcıların çeşitli konularda yorum yaparak gündem hakkında tartıştığı web sitesi Ekşi Sözlük'te de konu oldu ve uzunca başlıklarla tartışıldı. Sedat Sur'un açıklamaları da çeşitli internet sitelerinde de haber oldu. Ancak, Sur'un tweetlerini içeren haberlere ve Ekşi Sözlük'teki yorumlara mahkeme kararıyla erişim engeli getirildi. 24 Mart tarihinde de erişim engeli haberlerine erişim engeli getirildi.

Ardından organize suç örgütü lideri Sedat Peker, YouTube'da yayımladığı videoda, iddiaları tekrarladı ve Kaharman'ın Tolga Ağar'ın tecavüzüne uğradığını öne sürdü.

Tolga Ağar, Peker'in iddialarının ardından 6 mayıs tarihinde sosyal medyadan paylaştığı bir açıklamayla iddiaları yalanladı ve soruşturma dosyasının kapatıldığını duyurdu. Aynı gün Jandarma Genel Komutanlığı da açıklama yaparak iddiaları yalanladı.

8 Mayıs tarihinde de Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı bir açıklama yayınladı, dosyanın kapatıldığını duyurdu.

Aynı gün gazeteci Baransel Ağca, Kaharman'ın ev arkadaşı ve sevgilisiyle yaptığı görüşmeleri Twitter'da paylaştı. Ağca, bir gün sonra Yeldana'nın 2 yıldır ulaşılamayan otopsi raporunu paylaştı ve rapordaki çelişkileri sıraladı.

twitter takip